x

Ubica hapšen i u Sarajevu: Objavljen snimak - šta se desilo prije ubistva u Amsterdamu

Čaba Der (38), plaćeni ubica sa srpskim i mađarskim državljanstvom, osumnjičen je da je u julu prošle godine u Amsterdamu ubio Hrvata Ivana Serdarušića, u septembru još jednog muškarca u Budimpešti te Nebojšu Markovića (37) u beogradskom naselju Banovo brdu, 5. januara ove godine.


Policija sumnja kako je Der u Nizozemsku stigao 8. jula te je tri sedmice kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu.

Prema pisanju nizozemskih medija, a što se vidi i na snimci nadzornih kamera, ušao je obučen kao turista te, prema izvještaju policije, pucao Serdarušiću u glavu, prenosi Net.hr.

Nakon toga, a prema snimku, brzo je napustio restoran u kojem se u trenutku zločina nalazila nekolicina gostiju, među kojima i žena s malom bebom.

Također, objavljena je i snimka na kojoj se vidi Der u trenutku likvidacije.

Podsjećamo, Čaba Der je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. septembra 2017. godine bio uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Prema pisanju medija, prilikom saslušanja u MUP-u KS oni su tada priznali da su u Sarajevo došli da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga su trebali likvidirati.

(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.