x

Zenica

Ubjedljiva pobjeda zeničke Fortune protiv Napretka

U utakmici 14.kola kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2020/2021, danas su u Zenici igrali zenička Fortuna i NK Napredak iz Šija. Igralo se na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju po sunčanom vremenu.

Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Fortuna Zenica.

Rezultat: NK Fortuna – NK Napredak 5:1 (2:0);

Strijelci: Mahir Jusić (3x) u 18′, 61′ i 86′, Adnan Šarić u 44′ i Anes Agić u 75′ za Fortunu, a Huso Muminović u 81′ za Napredak.

Sudije su bili: glavni Haris Isaković, pomoćnici A1 Amir Sinanović, A2 Ibrahim Kovačević, a delegat je bio Emir Cicvara (svi iz Zenice);

Evo sastava Fortune:

Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Adnan Alić, Adnan Šarić (cap), Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović, Mahir Jusić. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve bili su: Mustafa Ganibegović (golman), Ermin Krivić, Nermin Kovač, Ajdin Hrustić, Zulfo Madeško, Anes Agić i svi su dobili priliku da nastupe u ovom meču osim golmana Ganibegovića.

Danas na Kamberovića polju gledali smo odličnu nogometnu predstavu između domaće ekipe Fortuna i Napretka iz Šija. U prvom poluvremenu vidjeli smo potpunu dominaciju domaće ekipe Fortuna, a u ovom dijelu utakmice gosti iz Šija nisu nijednom zaprijetili domaćem golmanu Alvinu Bujaku.

Fortuna dolazi u vođstvo u 18′ preko Mahira Jusića nakon odlične akcije domaćih gdje je mladi Tarik Huzbašić izašao sam pred golmana gostiju, šutirao, ali je gostujući golman odbranio i odbio loptu do slobodnog Jusića, kojem nije bilo teško da ubaci loptu u gol za vođstvo od 1:0. U 30′ nakon prodora, u šesnaestercu je srušen igrač domaćih Edvin Tufekčić i sudija Isakovič je svirao kazneni udarac za domaće. Jedanesterac je izveo Almedin Pjanić, ali mu je golman gostiju i kapiten, Belmin Bašić odbranio.

Stativu gola gostiju iz Šija pogodio je Jusić u 36′. Na 2:0 domaći su povećali u 44′ preko kapitena Adnana Šarića, kojem nije bilo teško da iz blizine pogodi nebranjeni dio gola gostiju, nakon odlične akcije domaćih. U prvom poluvremenu domaći su imali još nekoliko prilika, ali je rezultat ostao samo 2:0 za Fortunu.

I u drugom poluvremenu domaći su nastavili sa odličnom igrom, te su postigli još tri gola i to preko Mahira Jusića u 61′ i 86′, te rezerviste Anesa Agića u 75′. Jedini pogodak za goste postigao je Huso Muminović u 81′ i smanjio rezultat na 4:1. Završilo je rezultatom 5:1 za Fortunu, ubjedljivo i potpuno zasluženo.

Nakon 14.kola vodeći na tabeli kantonalne lige ZDK je zenički Čelik sa 13 pobjeda i jedan remi, 40 bodova, gol razlika 43:2, „Žepče 1919“ je drugo na tabeli sa 10 pobjeda, tri remija i jednim porazom, 33 boda.

Zenička Fortuna je na četvrtom mjestu sa 6 pobjeda, 4 remija i 4 poraza, 22 boda.

Danas su u Zenici igrali kadeti i juniori NK Fortuna uokviru 26.kola Omladinske lige BiH „Centar 2“. Bili su domaćini svojim vršnjacima iz NK Vitez. Kadeti Fortune igrali su 1:1, dok su juniori poraženi sa 2:3.

Rezultati 14.kola:

Subota, 24.4.2021.

Zenica: Čelik –„Žepče 1919“ 0:0

Zenica: Sporting – Nemila 1:2

Nedjelja, 25.4.

Zenica: Fortuna – Napredak 5:1

Usora: Proleter – Borac Tetovo 2:3

N.Šeher: Novi Šeher – Vareš 2:1

.

.

.

.

.

.


Foto: Pahuljko     

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.