x

POZNAVALA NESREĆNOG MLADIĆA

Učesnica Zadruge otkrila najveću tajnu porodice Periš: Evo zašto su pokojni Matej i njegovi najbliži vezani za misteriozni brod!

Veliku pažnju javnosti zaintrigirala je ispovijest bivše učesnice "Zadruge" Olje Ajnfalt Mihovilović (59), poznatije kao Olja Vampirica. Ona je ispričala o "nježnom prijateljstvu" koje je godinama gradila sa Splićaninom Matejem Perišem, čiji je nestanak 1. januara 2022. godine u Beogradu na noge digao cijeli region.

Matejevo beživotno tijelo pronađeno je u rijeci više od pet mjeseci kasnije, 18. maja, a u svom rodnom mjestu sahranjen je 23. maja. Olja je jednom prilikom istakla da je posljednji put, kada se čula s Matejem, s njim razgovarala ponovo o brodu "Bakar", pored kog se fotografisala, jer je za njega emotivno vezan. Tajnu ove priče otkrila je u razgovoru.


- Tokom naše posljednje koverzacije slikala sam se kod broda "Bakar" i poslala mu slike, jer mi je ranije pričao da taj brod za njegovu porodicu ima posebnu sentimentalnu vrijednost. Brod je plovio sa otoka Visa prema Splitu... Kada sam ga pitala, ispričao mi je da se njegova baka, očeva majka, porodila baš na tom brodu, da su je tamo uhvatili trudovi. Nenad Periš, Matejev otac je rođen na tom brodu, baš na moru, kaže da i kod kuće imaju slike tog broda i da je to za njih nešto posebno, da im to mnogo znači. On je sada rashodovan, ne koristi se, izložen je kao eksponat u Pomorskom muzeju u Splitu - započela je priču Olja.


Kako kaže, za Mateja će je uvijek vezati najljepša sjećanja.

- Čula sam u Splitu neke negativne komentare, zbog čega sada ja pričam o njemu, šta iznosim... Ja, zaista, o tom dečku nikada nijednu ružnu riječ nisam rekla, već samo najbolje. Opet ponavljam, bio je vedar, inteligentan, poseban i drag, ništa loše za njega nema šta da se kaže. I taj naš odnos... Njemu je bilo jasno da tu ne može ništa više od druženja, prijateljstva biti. Nego, bio je radoznao, znatiželjan po prirodi, sve ga je to interesovalo, jer ovdje moji performansi su jako zapaženi i primijećeni. To je njemu bilo interesantno i tako smo krenuli u druženje - prisjetila se ona.


Na sahrani Periša, koji je život tragično okončao u 27. godini, nije bila.

- Nažalost, nisam bila u zemlji kada je sahranjen. Vidjela sam i onaj ispraćaj na rivi, da sam bila tu, svakako bih došla da se oprostim od njega. S njegovim roditeljima, inače, nemam kontakt, nisam ih nikada upoznala, pa im nisam ni izjavila saučešće - ispričala je Olja za Pink.rs.

.

.

.

.

.

Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.