x

Udate žene priznale zašto varaju muževe, a najčešći razlog je i najčudniji

Književnica Ališa Volker (Alicia Walker) provela je godinu ispitujući žene koje varaju supružnike i došla do zaključka da to rade ''jer vole svoje muževe i žele sačuvati svoj brak''.

Profesorica s Univerziteta u Misuriju razgovarala je sa 50 žena koje varaju ili su varale svoje muževe i samo njih tri htjele su raskinuti svoj brak, dok ostale misle kako su ih afere učinile boljim suprugama. U svojoj knjizi "The Secret Life of Cheating Wives" ona je otkrila kako žene najčešće varaju jer imaju siromašan ili gotovo nikakav seksualni život kod kuće, a mnoge su kao razlog navele nedostatak orgazama.


Autorica knjige kaže da mnoge od žena koje je ispitivala nisu imale odnose s muževima godinama, a neke i desetljećima te smatra da zaslužuju s*ks ako ga žele.


- Neke priče bile su stvarno tužne. Jedna žena pričala mi je o zdravstvenim problemima s kojima joj se suprug bori. Pojadala mi se koliko je sve to bolno jer ga još voli, ali zbog nedostatka s*ksa pretvorila se ogorčenu osobu koja je sve iskaljivala na mužu dok nije našla ljubavnika. Tad se njihov brak popravio - priča autorica knjige.


- Većina žena mi je rekla da voli svoje muževe. Pričale su kako su dobri očevi i prijatelji. Za njih nije postojao treći izbor, mogle su ili naći ljubavnika ili se razvesti, odvesti djecu od oca i slomiti svima srca - dodaje Ališa, objašnjavajući kako potpuno razumije njihov izbor.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.