x

loše poslovanje

UEFA prijeti Milanu suspenzijom od dvije godine za evropska takmičenja zbog FFP-a

Italijanski nogometni velikan AC Milan drugu godinu uzastopno nije uspio izjednačiti prihode i potrošnju u okviru finansijskog fair-playa zbog čega im prijeti UEFA-ina suspenzija za evropska takmičenja.

Milan je prošle godine suspendovan iz evropskih takmičenja, no ta odluka je povučena nakon što je Sportski sud u Lozani uvažio njihovu žalbu, ali ove godine Rossonerima opet prijeti suspenzija iz evropskih takmičenja jer čelnici kluba opet nisu poslovali po pravilima finansijskog fair-playa.

Klub je prošle godine sankcionisan oduzimanjem novca od televizijskih prava za mečeve Evropske lige, a također su mogli registrovati 21 umjesto 25 igrača za ovo takmičenje.

UEFA je danas objavila da ponovo pokreće postupak protiv Milana i to zbog poslovanja u periodu od 2016. godine do 2018. godine, a pojedini evropski mediji navode da bi oni mogli dobiti suspenziju od dvije godine za evropska takmičenja.

Rossoneri su trenutno četvrti u Seriji A i bore se za jedno od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, ali to takmičenje trenutno je pod velikim upitnikom, kako zbog loših rezultata u posljednje vrijeme, tako i zbog opasnosti od UEFA-ine suspenzije.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.