x

Ugledni italijanski novinar Džeku vidi u Interu, ali samo u jednom slučaju

Inter je potpisao Hakana Calhanoglua, koji je stigao iz Milana besplatno, a nije isključeno da Nerazzurri dovedu još nekoliko kvalitetnih igrača.

Calhanoglu je stigao kao zamjena za teško povrijeđenog danskog reprezentativca Christiana Eriksena i Inter je imao tu sreću da ga dovede besplatno jer mu je istekao ugovor s Milanom.

Postoji mogućnost da Inter još jednom krene po Edina Džeku, ali transfer će biti moguć samo u jednom slučaju, smatra ugledni italijanski novinar Enrico Camela.

"Rekli su mi da će, ako se Lautaro Martinez proda, biti mogućnosti i za kupovinu još jednog napadača", rekao je Camelia.


Za Lautara interes su pokazali Atletico i Real Madrid, a Inter je spreman da ga proda za oko 80 miliona eura. Dakle, u slučaju Argentinčevog odlaska, Inter bi krenuo po bh. reprezentativca, kojem ugovor s Romom ističe narednog ljeta.

"Inter će pokušati dovesti Džeku, ali bez da plati odštetu", dodao je Camelia, koji smatra da bi Rimljani mogli raskinuti ugovor s Džekom u tom slučaju kako bi se uštedilo oko 14 miliona eura bruto na platama.

Inter će napustiti i Achraf Hakimi, koji bi mogao put Pariza ili Londona, ali u svakom slučaju klub je spreman da ga dobro unovči.


Spomenuti novinar je također poručio da Edina prati i Juventus, dok je Milan riješio pitanje napadača pošto će doći Olivier Giroud iz Chelseaja.

Inače, Džeko ovih dana odmara u Dubrovniku i puni baterije za start priprema za novu sezonu. Prozivka u Romi je zakazana za sredinu jula. On je već pet godina u Rimu i svih tih godina povezivao se sa drugim klubovima. Nedavno su turski mediji objavili da je dogovoren njegov transfer u Fenerbahče, ali ubrzo je stigao demant Džekinog menadžera.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.