x

Predsjednik Palilule priveden sa lisicama na rukama

Uhapšen Aleksandar Jovičić, u stanu mu pronađeno 350.000 eura u gotovini!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Kako Kurir nezvanično saznaje, policija je pretresla stan Aleksandra Jovičića, predsjednika Opštine Palilula u Beogradu, koji je večeras lišen slobode i priveden u SBPOK.


Foto: Kurir

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim izvorima, prilikom pretresa stana inspektori su pronašli oko 350.000 eura u gotovini, za koje se ne zna tačno porijeklo. Takođe inspektori pretresaju i prostorije u opštini Zvezdara koje je koristio uhapšeni Jovičić, piše Kurir koji je objavio prve fotografije hapšenja.


 Jovičić je osumnjičen zbog gradnje na Adi Huji. Jovičić je osumnjičen za nelegalnu gradnju 12 objekata na trasi metroa.

Kako Kurir saznaje, po zakonu o planiranju i izgradnji, građevinske inspekcije opština imale su rok od dana stupanja na snagu zakona pa do godinu dana da popišu građevinske objekte koji se grade i upute ih na ozakonjenje. To se zloupotrebljvalo pa su tako potpisivali objekte koji su građeni poslije 2015. godine. Zbog malverzacija su 2018. godine oduzete nadležnosti opštinskih građevinskih inspekcija, pa je grad preuzeo ove nadležnosti.


Kako se saznaje, opštinska inspekcija Palilule je žurila da prije nego što građevinska inspekcija pređe na grad, falsifikuju zapisnik i da se pokaže da je zgrada građena prije 2015. godine. Naime, 2018. je mijenjan i Zakon o legalizaciji kada je unijeta obaveza legalizacije da, bez obzira na to ima li zapisnika inspekcije, mora da provjeri da li je objekat bio vidljiv na snimku prije 2015.

Prije 2018. godine to nije bio slučaj i dovoljan je bio samo zapisnik opštinske inspekcije kao dokaz. Očigledno se ovdje žurilo da se sve završi prije stupanja na snagu izmjena zakona i prije prelaska inspekcije na grad.

.

.

Izvor/Foto: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.