x

Uhapšen vozač niškog autobusa smrti: Tvrdi da je pogledao ide li voz, ali evo šta su kamere vidjele!

BEOGRAD/NIŠ - Vozač "Niš ekspresovog" autobusa smrti M. Z. (31) u kojem je nakon sudara sa vozom na prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povrijeđena još 32 putnika, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, vozač se branio da je postupio po pravilima saobraćaja - da je stao ispred pružnog prelaza i pogledao lijevo i desno kako bi se uvjerio da li ide voz. Navodno je tek tada krenuo da prelazi pružni prelaz, ali je iznenada naletio voz.


Međutim, prema saznanjima lista, izjavu vozača navodno demantuje snimak sa kamera iz autobusa na kojem se vidi da u trenutku prelaska preko pruge nije pogledao ni lijevo ni desno, već samo pravo.


Vozač se sumnjiči da je počinio teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4. za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Vozač je bio i sam teško povrijeđen u udesu zbog čega je jedno vrijeme bio i u intenzivnoj njezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje u OJT. U strahovitom sudaru preminulo je sedam osoba, među kojima i dvoje tinejdžera.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.