x

Ukida se vanredno stanje u Srbiji: Vučić saopštio važne vijesti!

Aleksandar Vučić saopštio je da će vanredno stanje biti ukinuto sljedeće nedjelje na Đurđevdan, što znači da u četvrtak ne postoji policijski čas.

Vučić je objasnio da će potpisan prijedlog predsjednika i premijerke ići u srijedu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja.

"To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas", rekao je predsjednik .

"Naravno da je ljudima teško što provode vrijeme u kući, ali je to bio jedini način da sačuvamo naše roditelje, da sačuvamo i mlađe ljude i mislim da smo u najvećem dijelu to i uspjeli", rekao je predsjednik Vučić.


Dr Kon je rekao i da po ukidanju vanrednog stanja, ostaju vanredne mjere.

- Samo vanredno stanje ukida policijski čas i angažovanje vojske u civilne svrhe - objasnio je Kon.

Predsjednik je prethodno obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Predsjednik Vučić je istakao da je sve vrijeme razgovarao sa strukom, ali da nije stručan za njihov posao.


- Mi smo se trudili da između njihovih mišljenja ponudimo kompromisno rječenje - rekao je Vučić, dodajući da Kon kao potpukovnik veoma dobro razumije šta je država.

Epidemiolog Predrag Kon je istakao da u okviru jlekarskog dijela kriznog štaba bilo je mišljenje prof. Nestorovića koji je smatrao da tokom praznika ne treba zadržavati slobodu kretanja, i poslije nekoliko dana praćenja rezultata došlo se do toga da se relaksiraju mjere kretanja.


- Ova kiša je dosta doprinijela, i nije bilo nekih velikih okupljanja - istakao je Kon za Pink, dodajući da se dolazilo do kompromisa pri donošenju mjera, jer je to, kako smatra prirodan proces rada.

Ističe i da nije istina da je struka popustila pred politikom.



Izvor: Kurir


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.