x

BROJNE TRAGEDIJE

Ukleta dionica smrti za poznate: Na autoputu gdje je stradalo 10 ljudi poginuo je Toše, a poznati imali jezive saobraćajke!

Jedna od brojnih saobraćajnih nesreća desila se kod Slavonskog Broda gdje je život izgubilo čak deset ljudi.

Nesreća se desila na dionici Novska - Okučani - Slavonski Brod autoputa A3 dužine 100 kilometara. Ta dionica još ranije je dobila naziv 'dionica smrti'.

Pjevačica Hanka Paldum doživjela je saobraćajnu nezgodu na auto-putu za Zagreb gdje je prošla bez povreda iako je automobil totalno uništen. Nesreću je doživjela na auto-putu A3, kraj mjesta Križ u blizini Ivanić-Grada.


Upravo na ovom putu tragično je nastradao makedonski pjevač Toše Proeski hrvatska glumica Dolores Lambaša.

- Hvala Bogu da me čuvao. Ne mogu da vjerujem da sam se i ja sudarila na tom ukletom auto-putu, gdje su stradali moji kolege, Toše Proeski i glumica Dolores Lambaša. Ne znam šta je s tim putem, ali to nije normalno. Vidjela sam znak Križa i kad bolje razmislim, to je bio neki znak s neba - rekla je Paldum tada.


Ove dvije nesreće dogodile su se u razmaku od šest mjeseci. Kako se ranije pisalo, upravo tu se dešavaju neobjašnjive saobraćajne nesreće, a zvanična policijska statistika broji više od 2.000 nesreća koje su se ovdje desile u posljednjih 10 godina. Svjedočenja preživelih usljed saobraćajnih nesreća baš na ovoj dionici puta tjeraju jezu u kosti.


Podsjetimo, nesreća u kojoj je poginuo Proeski dogodila se 16. oktorba 2007. godine, a tada je sa njim bila u kolima njegova menadžerka Ljiljana Petrović.

Nažalost, tu nije kraj nesrećama. Naime, glumac Emir Hadžihafizbegović 12. oktorba 2014. godine na ovom auto putu usmrtio je ženu u udesu. On je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora. Ova presuda rezultat je potpunog priznanja krivice i sporazuma sklopljenog sa tužilaštvom.

.

.

.

.

Izvor: vecernji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.