x

KIRILO BUDANOV

Ukrajinski general: Putin je u vrlo lošem psihičkom i fizičkom stanju i jako je bolestan!

Ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara ove godine i traje još uvijek. Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat s Rusijom ide tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i da će biti završen do kraja godine.

To je najpreciznije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog zvaničnika do sada.

Načelnik obavještajne službe Ukrajine Kirilo Budanov rekao je da će u ratu s Rusijom doći do prekretnice sredinom avgusta te da će rat biti gotovo do kraja godine.


General bojnik Budanov je također izjavio da je državni udar kojim se želi ukloniti predsjednika Vladimira Putina s vlasti već u toku te da je ruski čelnik ozbiljno bolestan od raka.

- Putin je u vrlo lošem psihičkom i fizičkom stanju i jako je bolestan. Ima i rak i druge bolesti - kazao je Budanov.


- Većina aktivnih borbenih djelovanja bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, obnovit ćemo ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim - rekao je šef obavještajaca.


Dodao je i da Rusija trpi ogromne gubitke u ratu, a ukrajinska vojna obavještajna služba zna za njihove planove gotovo u trenutku kada se izrađuju.

- Osam godina se borimo protiv Rusije i možemo reći da je jaka ruska sila samo mit. Nisu tako moćni. To je horda ljudi s oružjem - rekao je Budanov u razgovoru za Sky News.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.