x

Spektakl u Las Vegasu

Ulaznice za meč McGregor - Poirier nestale u nekoliko sekundi

Dustin Poirier i Conor McGregor odradit će svoj treći meč 10. jula u Las Vegasu pred punim tribinama.

Trilogija između ova dva borca završava se u julu, a ulaznice za ovaj meč doslovno su planule i rasprodate su za samo nekoliko sekundi.

Tako će u Las Vegasu 10. jula meču McGregor - Poirier prisustvovati gotovo 21.000 navijača, a to su rijetki sretnici koji su stigli kupiti karte.

"Booom. Vidimo se u Vegasu", kratko je samo poručio šef najveće svjetske MMA organizacije Dana White, koji je sasvim sigurno veoma zadovoljan.


White je sa UFC-om radio sjajan posao tokom pandemije. Prvi je pokrenuo sportske događaje i napravio je zaista pravo čudo.

Već 24. aprila navijači će se vratiti u UFC. Na UFC 261 eventu na Floridi bit će prisutno 15.000 navijača, a glavna borba večeri je duel Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala za titulu velter kategorije.

Sa druge strane za UFC 264 je najavljeno zaista nekoliko sjajnih mečeva, a naravno glavna borba večeri je treći obračun McGregora i Poirera.


U posljednje vrijeme se dosta zakuhalo između ove dvojice boraca. Conor se vratio na staro i počastio je brojnim uvredama Poiriera i nema dileme da ćemo gledati pravi spektakl.

Nema dileme da će prodaja prijenosa vjerovatno dostići nove rekorde. Irac je istinsko čudo i predvodi liste najprodavanijih borbi svih vremena, a ovaj meč bi mogao prestići i meč protiv Khabiba kada je prodato 2.4 miliona prijenosa.

Poirier je podsjetimo u januaru ove godine nokautirao McGregora u drugoj rundi borbe koja se održala u Abu Dhabiju, a prvi meč 2014. godine završen je pobjedom Conora u prvoj rundi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.