x

Umjesto svadbe, porodica je ispraća na vječni počinak: Dejna (25), djevojka srpskog porijekla ubijena u Čikagu, željela pravoslavno vjenčanje sa 500 zvanica!

Sa svega 25 godina Dejna Les iz Čikaga, porijekom Srpkinja, poslije završenog doktorata, zaposlila se kao farmaceut u bolnici "Mersi", vjerila se i planirala vjenčanje, dok je sa vjerenikom uživala u putovanjima, muzici i sportu. Sve to prekinuo je metak koji je, kako to samo sudbina umije da izrežira, dok je izlazila iz bolničkog lifta, ispalio pomahnitali bivši vjerenik njene kolegice.

Dejna Les poginula je nesvjesna da je napadač Huan Lopez (32) prethodno usmrtio Tamaru Onil (38), ljut što je raskinula vjeridbu i policajca, oca troje djece, Semjuela Himeneza, prije nego što je i njega stigao metak. U danu kada je poginula, na Dejninoj veb-stranici pisalo je: "Još 192 dana!" Odbrojavanje do njene svadbe 1. juna u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Indijani sa 500 zvanica, u utorak je prekinuto.


Dejnina, kao i fejsbuk-stranica njenog vjerenika Adama Kerića bile su ispunjene vedrim fotografijama zaljubljenog para. Preko noći, te stranice ispunili su šok i tuga. Njen prijatelj Denis Barunica je pisao:

"Ovo je nešto najtužnije što sam ikada napisao. Čujete o bolničkoj pucnjavi u Čikagu i saznate da je farmaceutkinja koja je ubijena dok je izlazila iz lifta jedna od nas... Dejna Les... učila je ornamentiku i čelo, što govori koliko je bila talentovana i posvećena. Odlazili bismo do nje kući i svirali dok nam prsti ne "oteknu", a onda bi nam njena majka Tina pravila palačinke koje smo jeli i još dobijali da ih ponesemo kući. Ona je umjela da učenje učini lakim i zabavnim... Počivaj u miru, Dejna", napisao je.


Dejna, koja je bila kćerka jedinica je u bolnici radila tek od jula. Tragična koincidencija povezuje mjesto Dejnine smrti, bolnicu "Milsot" i humanost ove djevojke koja je bila vrlo aktivna u srpskoj zajednici Čikaga. Ostao je zabilježen njen apel sa "Tvitera" o donaciji krvi: "Možete spasti tri života vašom donacijom"! Volontirala je i u kriznom centru za samoubistva i silovanja, prenose Novosti.


Ubica koga je gradonačelnik Čikaga i nekadašnji kopredsjedavajući Srpskog kokusa u američkom Kongresu, Ram Emanuel nazvao "zlim", usmrtio je humanu djevojku, doktorku koja je pomagala hendikepiranoj djeci i mladog policajca, nesebičnog da se žrtvuje kako bi zaštitio druge.


Šef policije Edi Džonson ističe da su svi nastradali u bezumnom činu ubice.



Objasnio je na konferenciji za novinare da je u ponedjeljak po podne došlo do "verbalnog obračuna" između Lopeza i Onilove na parkingu. Treća osoba koju je nazvao "prijateljem" je pokušala da interveniše. Lopez je podigao košulju ispod koje je bio pištolj. Ubio je najprije Onilovu, ispalio nekoliko metaka u policajce koji su pristigli a onda je uletio u bolnicu. Policija se dala u potjeru za njim. Ostalo je nejasno da li se ubio, ili je ubijen.


Srpska zajednica u Čikagu i SAD je u šoku. Prijatelji, kumovi, poznanici putem društvenih mreža izražavaju tugu, mole se i nude pomoć porodici nesrećne djevojke.


"Bila sam bliska prijateljica Dejne Les. Jedna od najomiljenijih stvari njene porodice bilo je navijanje za Kjubse. Molim vas molite se za njenu majku, oca i vjerenika tokom ovih teških vremena", napisala je na "Tviteru" Nina Starčević.


Čikaški bejzbol tim Kjubs odao je poštu preminuloj.



(Novosti)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.