x

Umro je mali Luka za kojeg je navijala Srbija: Dječak koji nije mogao da sklopi oči - zatvorio ih je zauvijek!

Mali Luka (4), kojeg je Srbija zapamtila kao dječaka koji ne može da trepće i koji spava otvorenih očiju, preminuo je 25. aprila usljed izliva krvi na mozak, saopštila je njegova majka Sanja Kusovac za "Blic".

Njenu ispovijest , u dahu je pročitalo hiljade ljudi, a u njoj je objasnila da je Luka rođen s paralizom jednog dijela lica i rascjepom nepca, da bi godinu dana nakon porođaja saznala i da je gluhonijem.

Luka je 27. marta trebalo da otputuje u Frankfurt u Njemačku, kako bi dva dana kasnije otišao na pregled kod doktora koji bi Sanji preporučio dalje korake za njegovo liječenje i poboljšanje kvaliteta života. Međutim, to se nije dogodilo, piše Blic.rs.


Dogodio se korona virus koji je zatvorio granice, pa su morali da odlože pregled i nestrpljivo čekali da se kriza sa virusom završi, ali onda se Lukino zdravlje iznenada pogoršalo 15. aprila.

"Nadali smo se. Imali smo zakazane preglede u Njemačkoj. Korona nas je spriječila da odemo i onda mu je jednog dana pozlilo. Bio je potpuno veseo, nismo primijetili da mu je jako loše osim što je počeo da povraća, a kasnije i mnogo da plače. Otišao je u bolnicu, ali se nije vratio. Smatraju da je imao slabe krvne sudove, da se negdje možda i udario pa je to puklo. Bilo nam je zabranjeno da ga vidimo, pa smo tražili dozvolu od ministra Lončara, kada je odobrio, mogla sam da uđem kod njega, kao i dva dana pre nego što je preminuo, da se pozdravimo", priča Sanja.


Nakon deset dana herojske borbe u bolnici, dječak je preminuo 25. aprila. Ljekari smatraju da ga je ubilo krvarenje u mozgu. Kako majka priča, bio je borac čitavog života, pa ni ovu posljednju bitku nije htio da preda bez borbe, otkucaji srca su se smanjivali iz dana u dan, ali jednostavno se nije dao.

"Trgla sam se tu noć u pola 4 i otišla u kuhinju, nešto mi nije dalo mira. Kasnije kada sam pitala doktorku kada je preminuo i odgovorila mi je da je to bilo u pola 4, znala sam da me je on probudio da se pozdravi", svjedoči majka.


Sahranjen je 29. aprila, a svoju neizmjernu bol i tugu Sanja je pokušala da izbaci, napisavši potresan tekst na svom Fejsbuk profilu.

"Tek kada je prošla sahrana shvatila sam koliko sam jaka, a on me je načinio takvom jer smo zajedno prošli svašta", priznaje majka i dodaje da svi koji su poznavali Luku slažu se da je bio poseban.

"Iako nije mogao da govori, svima je pružao ljubav i pažnju - rukama, poljupcima, znakovnim jezikom - plijenio je, bez obzira na invaliditet", kaže Sanja za "Blic".



(Blic)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, .............................­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­