x

Zenica

Uposleni u Kantonalnoj bolnici čekaju na isplatu jednokratne pomoći! (Foto)

Iako je juče Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica usvojio odluku o isplati jednokratne pomoći u pojedinačnom iznosu od po 800 maraka, do realizacije još uvijek nije došlo.

Stoga se danas prije podne ispred upravne zgrade ove zdravstvene ustanove okupila grupa uposlenika tražeći odgovor od menedžmenta zašto nije došlo do uplate sredstava.

Član rukovodstva Sindikata zdravstvenih radnika Kantonalne bolnice Zenica, Fahrudin Heco je za naš portal pojasnio da je na osnovu predviđene procedure, za odluku Upravnog odbora potrebna saglasnost ministrice zdravstva, koja je, kako je rekao, na bolovanju.

Takođe je odaslan odgovor kako Ministarstvo zdravstva nije nadležno za davanje saglasnosti.

Stoga su danas iznova otpočele konsultacije članova Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica u pokušaju iznalaženja rješenja,koje je na tragu brisanja spornog člana koji precizira traženje saglasnosti resorne ministrice.

U Sindikatu smatraju da ima vremena da se odluka o isplati jednokratne pomoći ispravi te da zaposleni u zeničkoj bolnici ipak dobiju najavljenu pomoć koja obuhvata 1.760 zaposlenika. 

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.