x

Upoznajte Audi A1 Allstreet

Već neko vrijeme se nagađa da će elektrifikacija uništiti Allroad portfolio Audija, ali za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda iz brenda sa četiri prstena da će uskoro ukinuti neki od tih modela.

Tako je sada Audi A1 Citycarver nestao iz kataloga, samo da bi se vratio kao A1 Allstreet.

Kao što već znate, riječ je o krosoveru baziranom na VW Polu, tj. Audiju A1. Suštinkski gotovo da nikakvih promjena nije ni bilo. Audi A1 Allstreet zadržao je i istu cijenu kao i njegov prethodnik. U Njemačkoj je startna cijena bila i ostala 23.200 evra.


Sve su šanse da ovo nije prvi, a ni posljednji put da Audi koristi sufiks Allstreet. Već više puta viđeni su prototipi modela A3 koji koketira sa SUV segmentom, te je izgledno da će i ta varijanta nositi ovu novu oznaku.

Njemački novinari vjeruju da Audi želi da uvođenjem ove nomenklature napravi asocijaciju na Allroad proizvode, ali da opet postoji razlikovanje, jer Allstreet automobili nemaju apsolutno nikakve terenske sposobnosti i u pitanju je "čista šminka".


Inače, iako je njemačka marka već potvrdila da A1 neće dobiti novu generaciju zbog emisionih normi i elektrifikacije, činjenica je da taj automobil ima solidnu prodaju u Evropi.

U prvom kvartalu ove godine ostvario je više od 11.000 registracija.


(AutoRepublika)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.