x

U prepunom kinu Meeting Point u Sarajevu

Uz druženje s Annom, Elsom, Olafom i Kristoffom premijerno prikazano Snježno kraljevstvo 2

Dugo očekivani nastavak Disney avanture Snježno kraljevstvo 2, prikazan je na specijalnoj premijeri održanoj u prepunom kinu Meeting Point u Sarajevu.

Prije uživanja u planetarno popularnom animiranom filmu, koji je od 2013. godine osvojio djecu širom svijeta, mališane je posebno razveselilo druženje i fotografisanje s kostimiranim likovima princezom Annom, kraljicom Elsom, snjegovićem Olafom te Kristoffom. Prije projekcije osim zabave uz grickalice i sokove, za najmlađe je upriličen i face painting, a veliki broj posjetilaca obradovale su kompanije Spin Master-Cardinal Games, s Frozen II društvenim igrama te Bracom Kids – Disney Shop Sarajevo, koji je obezbijedio vaučer za popust na kupovinu. 

Animirani film ekranizirana je adaptacija bajke Snježna kraljica Hansa Christiana Andersena, o neustrašivoj skandinavskoj princezi Anni koja uz pomoć kršnog gorštaka Kristoffa, njegova vjernog soba Svena i naivnog snjegovića Olafa, kreće na opasno putovanje i potragu za svojom sestrom, kraljicom Elsom, čije su ledene moći zatočile njihovo kraljevstvo u vječnu zimu. Nastavak Snježnog kraljevstva ponovo je režirao dvojac Chris Buck i Jennifer Lee. 

„Ako je film Snježno kraljevstvo završio s idejom 'živjeli su sretno zauvijek' , onda nastavak filma predstavlja dan poslije te sreće“, kaže rediteljica Jennifer Lee. 

Avanture Anne i Else u najhladnijem, ali i najljepšem kraljevstvu na planeti oborile su sve rekorde gledanosti, osvojile Oscara i Zlatni globus za najbolji animirani film te ostvarile epitet najutjecajnijeg animiranog filma svih vremena, a njihov nastavak Snježno kraljevstvo 2 u redovnu kino distribuciju kreće 21. novembra u sinhroniziranoj verziji u distribuciji 2i Filma.

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li naći djevojku za jednu noć? Dobrodošli u ... Bredhot.Com