x

fantastičan događaj

Uz "Sabah Ski" zatvorena skijaška sezona na Bjelašnici! (Video+Foto)

Organizacijom jutarnjeg spusta na Bjelašnici nazvanog "Sabah Ski" uz jedinstven doživljaj izlaska sunca na planini, zatvorena je skijaška sezona koja je bila jedna od najdužih u proteklih nekoliko decenija.

.


"Sabah Ski" predstavlja događaj ranojutarnjeg skijanja i posmatranja prvih zraka jutarnje sunčeve svjetlosti na vrhu planine, što je jedinstven doživljaj sam po sebi, a upravo je njime okončana zimska sezona na Bjelašnici.

Iz preduzeća ZOI'84 su jučer najavili zatvaranje sezone "zbog visokih temperatura koje slijede u narednim danima te uslova u kojima nije moguće sigurno skijati".


Kraj sezone je prvobitno planiran za 31. mart, ali je zahvaljujući vremenskim uslovima produžena do kraja mjeseca aprila.

U organizaciji timova ZOI84 OCS d.o.o., Winterfest Bjelašnica 2021 i GSS Stanica Sarajevo, jutros je bilo otvoreno skijalište od 5.30 do 8.00h.


Skijanje je bilo u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, prema uputama COVID redara.

Sigurnost na stazi obezbijedili su u ovom periodu GSS Stanica Sarajevo i Hitna Pomoć Kantona Sarajevo, a COVID redari ispred ZOI84 OCS d.o.o. i Winterfest Bjelašnica 2021. su svim skijašima davali upute i upozorenja u skladu sa epidemiološkim mjerama. 

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.