x

Uz spektakl na ledu i vatromet otvorena Ledena čarolija! (GALERIJA)

Uz vatromet, spektakl na ledu, te nastupe benda Ammare Mistrić i Latifa Močevića, otvorena je Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo, najpopularnija manifestacija u gradu.

Vrata Ledene čarolije tradicionalno je otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, koji je kazao da je sretan jer svim građanima, najprije djeci, Općina na čijem je čelu već treću godinu po redu izmami osmjeh na lice.


„Svakog dana ranijih godina, na ovom klizalištu u prosjeku je klizalo oko 500 građana, a u kućicama postavljenim uz klizalište provedene su brojne kulturne, edukativne i humanitarne aktivnosti“, naglasio je Koldžo.

On je naveo da je posjećonst ranijih godina bila izuzetno velika i da je zahvaljujući besplatnoj školi klizanja istu pohađalo oko 600 mališana.


Ledena čarolija, kako su naveli iz SM Studio Marketing Legend, agencije zadužene za implementaciju projekta i ove godine je zahvaljujući povećanju budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu namjenu, proširila program. Tako će se osim besplatnog klizališta i škole klizanja, održavati i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj.


Vikendom će naši najmlađi sugrađani imati priliku da na radionicama, između ostalog, upoznaju muzičke instrumente, nauče plesati sa profesionalnom balerinom, uživaju u književnosti, te umjetnosti, ali i da se upoznaju sa radom brojnih institucija, udruženja i organizacija kao što su Gorska služba spašavanja (GSS), Eko policija, Dogs Trust i druga.

Tokom mjesec dana Ledene Čarolije Općine Novo Sarajevo građani će moći razmjenjivati knjige, posjetiti izložbe savremene umjetnosti, te učestvovati u humanitarnim i drugim aktivnostima. Ledena čarolija je otvorena svakim danom od 10 do 21 sat do 27. januara, a sve informacije o sadržajima su dostupne na oficijelnoj Facebook stranici.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Edin Bičo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.