x

Užas kod Zavidovića: Pijani muškarac pretukao dedu (80)! Policija napravila zapisnik i otišla, monstrum nastavio bančiti do kasnih sati!

Drama u selu Mahoje u općini Zavidovići. Pijani muškarac je iz čista mira napao 80-godišnjeg dedu, koji je krenuo na njivu. Pretukao je nesretnog i nemoćnog starca, a fotografije dede sa podlivima su potresle mnoge mještane ovog grada. Ogorčeni su i bijesni na monstruma koji je spreman tako nešto uraditi nedužnom čovjeku, koji još uvijek osjeća posljedice od kobnog dana. Da sve bude gore, kako saznaje Ekskluziva.ba portal, pijani muškarac je nakon napada koji se desio u popodnevnim satima, nastavio da pije sa prijateljem do večernjih sati. 

Slučaj pretučenog dede je potresao stanovnike Zavidovića. Fotografije su uznemirile mnoge i izazvale bijes na društvenim mrežama, naročito zbog toga što je pijani muškarac koji je glavni i odgovorni za trenutno loše stanje dede prošao bez pritvora. Štoviše, nakon incidenta koji se desio u popodnevnim satima, muškarac je nakon što je policija izvršila uviđaj i napravila zapisnik, nastavio da sa jednim prijateljem pije do večernjih sati, saznaje Ekskluziva.ba portal. 

O cijelom slučaju je za Ekskluzivu ispričala supruga dedinog unuka. 


- Dedo A.B. je 80-godišnjak i djed je mom suprugu. U nedjelju, 23. avgusta u popodnevnim satima je napadnut od strane svog komšije R.D. (identitet poznat redakciji). Dedo je ručao sa svojom porodicom, nakon čega je imao u planu da sa svojom snahom krene povesti pokošenu travu. Kako je prije završio sa jelom, krenuo je do obližnje njive, rekavši snahi da on ide polako, pa da ona dođe za njim - počinje priču vidno potresena S.A., koja kaže da je riječ o djedu njenog supruga i nastavlja: 


- Dedo se zaputio ka njivi, došao je negdje na pola puta i kako kaže komšije su pili alkohol i bili nasuprot njemu. Komšija R.D. je već bio u alkoholiziranom stanju i bez ikakvog razloga ga napao i počeo da ga udara. Inače, naš dedo kad priča, jedva ga čujete, ali je tada toliko jecao i vrištao od bolova da ga je snaha čula od kuće, te je potrčala prema mjestu incidenta. U tom momentu kada je došla, njen svekar, naš dedo je bio na podu, dok dotični komšija nije prestajao sa udarcima. Jedva se izborila sa njim i nekako ga uspjela odvojiti od dede. Kakvi su udarci bili, vidite i sami na slikama. Nakon nekog vremena je došla i policija, uradili su svoju obavezu, napravili zapisnik i to je to. 


- Povrijeđeni dedo je od strane porodice prevezen u Hitnu pomoć Doma zdravlja Zavidovići, gdje su mu konstatovane povrede glave. Dotičnog komšiju nisu ni odvezli do policijske stanice, a kamoli da je dobio kaznu. Žalosno je što više ne smiješ proći ni ulicom miran, moraš da strahuješ hoće li te neko napasti ni krivog ni dužnog. Taj komšija, inače, ako negdje hoće, mora proći kraj kuće našeg dede - kaže za Ekskluzivu supruga dedinog unuka i dodaje da nesretni starac još uvijek osjeća bolove. Kaže da ima masnice i da ga bole leđa, jer ga je R.D. šutnuo u njih. 

Inače, kako Ekskluziva.ba portal saznaje, pijani komšija R.D., umjesto da se smiri nakon incidenta koji se desio u popodnevnim satima, bude sretan što nije priveden u pritvor, nastavio je piti i bančiti sa prijateljem ispred svoje kuće sve do večernjih sati. Svakako, to samo ukazuje da uopće ne osjeća grižnju savjesti prema užasnom činu koji ji uradio.


Selo Mahoje, Zavidovići, Foto: Ekskluziva.ba


Selo Mahoje, Zavidovići, Foto: Ekskluziva.ba

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.