x

Sarajevo

Užas u Skenderiji: Djevojčica pala s tribine, doktori joj se bore za život

U Kulturno sportskom centru Skenderija u dvorani Mirza Delibašić u srijedu je došlo do nesreće u kojoj je stradala jedna djevojčica nakon što je pala s tribina ove dvorane tokom takmičenja u umjetničkom klizanju.

Direktor Hitne pomoći Sarajevo - Adem Zalihić rekao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba da je djevojčica zadobila tešku frakturu lobanje koja je dovela do krvarenja i povećanja trbuha, što ukazuje na oštećenje slezene ili jetre.

Dodao je i da je zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Hitne pomoći djevojčica na mjestu događaja zbrinuta i prebačena hitno u bolnicu.

"Bila je nesreća. Djevojčica je pala sa tribine. Naše ekipe, doktorica je upozorila da su djeca visila, ali ljudi zaduženi za to su se oglušili. U jednom momentu su vidjeli da djevojčica pada. Potrčali su prema njoj kada su vidjeli da pada, ali bilo je kasno.

Došlo je do frakture baze lobanje, frakture sljepočne kosti i velikim krvarenjem unutar lobanje. Vjerovatno je došlo i do krvarenje u unutrašnjoj šupljini, što znači da su povrijeđeni abdominalni organi. Naša ekipa brzo je reagovala i uspjeli smo stabilizirati djevojčicu i prebaciti je na KCUS. Urađen je jedan CT nalaz. Teške su povrede, teško stanje i sada je na neurohirurzima da odluče da li će raditi operativni zahvat ili ne", rekao nam je Zalihić.

.

.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.