x

Uživajte u ljubavi: 5 savjeta za jaču vezu

Svaki par ima uspone i padove u vezi, i to je potpuno normalno. Ono što je važno je da te padove prevaziđete, a to možete samo ako ste jaki. Evo kako da ojačate svoju vezu, kako biste preživjeli svaku ljubavnu krizu.

#1 Uvijek budite iskreni

Iskrenost je jedan od ključnih dijelova svake uspješne veze. To podrazumijeva da uvijek možete o svemu da pričate sa partnerom, potpuno otvoreno, i da na taj način “preskačete” sve prepreke na koje naiđete u vezi.

#2 Ne stidite se da pokažete emocije

Nikada nemojte da se sramite da pokažete svoje emocije pred partnerom! Ponekad ljudi smatraju da su plakanje ili uznemirenost znak slabosti (posebno muškarci), zbog čega pred partnerom ne pokazuju svoje prave emocije.

Kao što smo rekli, važno je da uvijek budete iskreni sa partnerom, a to važi i za emocije – on u svakom trenutku treba da zna kako se osjećate, čak i ako ste tužni, uznemireni… Prećutkivanje i skrivanje emocija samo vodi do većih problema.

#3 Radite timski na jačanju veze

Jasno je da veza ne može da bude jaka i stabilna ako se trudi samo jedna strana… Zato se trudite oboje da održavate emocionalnu i fizičku bliskost između vas.

#4 Postavite granice u vezi

Otvoreno razgovarajte o tome koje su vaše granice u vezi, šta je za oboje prihvatljivo i šta nije prihvatljivo. Time ćete spriječiti da bilo ko od vas bude nenamjerno povrijeđen, zato što “nisam znao/la da će ti to smetati”.

Dakle, na vrijeme razgovarajte o granicama.

#5 Imajte na umu da svi imamo mane

Prihvatite činjenicu da ste i vi i partner samo ljudska bića i da niko nije savršen. Oboje imate mane, oboje ćete praviti greške, u vezi i izvan nje. Uvijek razgovarajte sa partnerom kako biste se potrudili da vaše mane što manje utiču na vezu.

Na kraju, uvijek imajte na umu da je rad na vezi proces i trudite se da iz dana u dan ulažete u vezu, kako bi ona bila stabilnija i jača iz dana u dan.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.