x

Uznemirujuće fotografije iz Turske: 22 ljudi umrlo, nastavlja se akcija spašavanja!

U zemljotresu na istoku Turske poginule su 22 osobe, a prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je 1.030 ljudi. U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je, dan nakon zemljotresa koji je pogodio grad Elazig na istoku zemlje, da je 39 osoba spašeno ispod ruševina.

U akcijama spašavanja je učestvovao veliki broj pripadnika spasilačkih ekipa. Spasilačke ekipe su u subotu u mjestu Maden u Elazigu ispod ruševina izvukli i povrijeđeno dijete.


Potres se osjetio u Siriji i Iranu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će biti poduzete sve potrebne mjere kako bi se dostavila pomoć ugroženim područjima te da šalje nekoliko ministara na lice mjesta.

Državni mediji u Siriji i Iranu javili su da se potres osjetio i u tim zemljama, dok su lokalni mediji u Libanu javili da se osjetio i u Bejrutu i Tripoliju.


Podsjetimo, epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Richteru je registrovan u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.