x

Vanredno na Kosovu: Ranjeno više policajaca, Thaci sazvao kriznu sjednicu!

Situacija na sjevernom dijelu Kosova se zaoštrava tokom provođenja akcije policije u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana. Četiri pripadnika kosovske policije su ranjena, saopćeno je iz policije Kosova.

Nita Mustafa, portparol bolnice, izjavila je da su povrijeđeni policajci van životne opasnosti.

"Trojica su primljena u službu Hitne pomoćim, a jedan je prebačen na hirurgiju", rekla je Mustafa, prenosi "Gazeta Ekspres".

Inače, cilj akcije je hapšenje osumnjičenih koji su uključeni u krijumčarenje, organizovani kriminal i ostala kriminalna djela. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je uhapšeno sedam policajaca, javlja dopisnik RTS.


Fotografije: Ilustracija

Područje nadlijeće helikopter KFOR-a, a kosovski predsjednik Hashim Tahici sastao se sa pripadnicima sigurnosnih struktura, nakon što je u Beogradu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

Srbijanski mediji prenose da je od jutros uhapšeno 13 Srba, a najmanje dvoje je ranjeno tokom akcije. Ubrzo se oglasio i KFOR navodeći da akcija nije usmjerena protiv Srba.


Dopisnik RTS-a javio je da su pripadnici ROSU probili nekoliko barikada koje su postavili Srbi.

Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oružja. S druge strane stanovnici srpske nacionalnosti postavljaju barikade, a policija pokušava da se probije do centra Zubinog Potoka.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.