x

Varadero: Najpoznatije kubansko ljetovalište

U Varadero se isplati ići zbog izležavanja uz prekrasnu prirodu, zbog vrhunske usluge i odlične hrane.

Varadero je najpoznatije ljetovalište na Kubi, a nalazi se na poluotoku Hicacos. Poluotok je širok 1,2 km. 

Kad pogledamo dalje u historiju, možemo primijetiti kako su turisti otkrili ovo mjesto već u 19. stoljeću, a svoju popularnost nastavio je bilježiti do 1959. godine kada je vlast preuzeo Fidel Kastro(Castro) i kada je zainteresiranost naglo pala.


To nije dugo trajalo jer se jednostvano radi o prekrasnom kubanskom ljetovalištu smještenom na sjevernom dijelu otoka, a proteže se uzduž 22 km bijelih pješčanih plaža sa prekrasnim morem tirkizne boje.

Već kad čujemo za ovo mjesto prvo na što pomislimo su odmor, raj i užitak. Dakle, ako se zaputite prema ovom prekrasnom i prije svega egzotičnom ljetovalištu, preporučili bismo vam odlazak na bilo koju od prekrasnih plaža na kojima, pored izležavanja uz zamaman pogled, možete uživati i u ronjenju, a najbolje mjesto za lekciju je Barracuda International Diving Centre. Dakle, za sve vas željne istraživanja fantastičnog podmorja, samo izvolite.


Osim prekrasnih plaža, savjetujemo vam da se uputite prema Cardenasu, gradu udaljenom 12 km od Vardera, poznatom kao mali i šareni grad, prepoznatljiv po tri neobične konstrukcije kao što su kolica za konjsku vuču i bicikl te autobusna stanica u obliku nosa.

Također, ako nađete vremena, zaputite se prema Josone Parku, poznatom kao stari ljetnikovac koji je potom pretvoren u restoran uz prekrasno umjetno jezero s veličanstvenom ponudom talijanske i kubanske kuhinje. Za one mlađe preporučili bismo odlazak na show s delfinima.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.