x

Ruizov otac razočaran nakon meča

"Važnije su mu bile zabave i Rolls Royce, a sada će ga svi njegovi prijatelji napustiti"

Andy Ruiz u subotu nije uspio da odbrani titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji jer ga je u revanšu uspio pobijediti Anthony Joshua.

Joshua je do pobjede stigao jednoglasnom sudijskom odlukom nakon 12 rundi u kojim je dominirao protiv Ruiza. Iako ljubitelji boksa nisu bili baš zadovoljni onim što su vidjeli na kraju se mora priznati da je Joshua zasluženo slavio.

Nakon meča oglasio se i Ruizov otac koji je bio razočaran onim što je njegov sin uradio. On je kritikovao svog sina jer mu je boks bio najmanje bitan pred ovaj revanš, te se posvetio potpuno pogrešnim stvarima.

"Andy je mislio da će mu težina dobro doći u borbi, ali se prevario. Još prije mjesec dana sam mu rekao da mu težina nije kako treba i da će se brzo umoriti. Trebao je skinuti kilograme jer je to bio ogroman problem što se vidjelo u meču. Bio je pretežak i nije mogao da se kreće. Ovo je za njega sigurno velika lekcija", rekao je Ruiz Senior i dodao.

"Nije slušao savjete svog trenera i mene i pogriješio je. Slava mu je udarila u glavu. Važnije mu je bilo da pravi zabave s prijateljima i kupi Rolls Royce nego da trenira. Nije nikoga slušao i to mu se osvetilo. Sada će se promijeniti sigurno jer će ga prijatelji napustiti kada prestane trošiti toliko novca. Trenirat će sada kako mi kažemo i on je već pristao na to".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.