x

Nagelsmann dolazi u Minhen

Već se zna ko mijenja Flicka: "Bayern je već kontaktirao novog trenera"

Dugo se špekulisalo o tome, a od jučer je i potpuno jasno da Hansi Flick više neće trenirati Bayern.

Nakon što se završi sezona u kojoj Bayern neće odbraniti naslov Lige prvaka jer je odbranio PSG, ali je na pragu osvajanja nove titule u Bundesligi, Flick će napustiti klub i svoje mjesto prepustiti nekom drugom.

Najavio je to i jučer nakon što je njegov tim s 3:2 slavio u Wolgsburgu, a čini se da bi od ljeta mogao biti novi selektor njemačke nogometne reprezentacije.


Flick nije želio detaljno pojasniti je li ova odluka povezana s pogoršanjem njegovih odnosa sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem posljednjih mjeseci, a nije želio ni potvrditi da mu je cilj zasjesti na klupu njemačke reprezentacije koju će po završetku ovogodišnjeg Eura napustiti Joachim Loew.

Sada njemačku, ali i općenito sportsku javnost u Evropi zanima ko će naslijediti Flicka. Najveći favorit po mnogima je čovjek koji je jako mlad i talentovan, a već radi sjajne stvari. Naravno, riječ je o Julianu Nagelsmannu iz Leipziga. Njegov dolazak je "potvrdio" i bivši nogometaš Bayerna i njemačka legenda Lothar Matthaeus.

On ističe da je Nagelsmann u pregovorima s Bayernom i da će najvjerovatnije uskoro biti potvrđen kao Flickov nasljednik. Nagelsmann uspješno vodi Leipzig, koji se pokazao kao jedini rival Bavaracima ove sezone u borbi za titulu.


"U njegovom ugovoru nema klauzule o otkupu, pa bi se šefovi Bayerna morali dogovoriti s vodstvom RB Leipziga. Bayern ga je već kontaktirao. Ne direktno, već preko agenata", priznao je Matthaeus.

Nagelsmann ima samo 33 godine, a u karijeri je vodio Hoffenheim i od 2019. godine Leipzig. Dosta uspjeha imao je kao trener juniora Hoffenheima s kojima je osvojio titulu u sezoni 2013/14. Prije tri godine izabran je za njemačkog trenera godine, a UEFA ga je prošle sezone proglasila trećim najboljim trenerom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.