x

Derbi 19. kola Prve lige opravdao očekivanja

Velež ostao bez pobjede: Rođeni prokockali dva gola prednosti, Radovac donio bod Olimpiku!

U velikom derbiju 19. kola Prve lige FBiH nogometaši Veleža remizirali su danas protiv Olimpika 2:2, te je prednost Mostaraca ostala četiri boda. Velež je imao prednost 2:0, no na kraju domaći ipak dolaze do boda.

Početak meča pred više hiljada navijača, od toga većinom navijača Veleža donio je dosta nervoze i koškanja nogometaša, te stalne prekide.

U devetoj minuti Fajić pogađa stativu Olimpika, a zatim je pokušao i Brandao, međutim pogodio je jednog domaćeg nogometaša i ostalo je 0:0.

U 16. minuti uzvratio je Osmanović za domaće, ali izblokiran je njegov pokušaj i samo korner za Olimpik.

U 24. minuti prvi pogodak na meču. Behram je iskoristio lošu odbranu reakcije Olimpika i pogodio za erupciju oduševljenja navijača gostiju.

Nakon toga opao je tempo igre, da bi u 38. minuti Fajić iskoristio grešku golmana Olimpika i odbrane domaćih i pravom bravurom pogodio za 2:0.

Olimpik je bolje otvorio drugi dio, napadao, a to im se isplatilo u 65. minuti kada Osmanović pogađa sa 11 metara. Prethodno je nedozvoljen srušen Radovac, a Petrović je opravdano pokazao na bijelu tačku.

Nakon toga Olimpik je imao dva slobodna udarca i dvije sjajne prilike za izjednačenje, no izostala je realizacija. Uzvrato je Vehabović kod gostiju, ali ostalo je 1:2.

Do kraja mnogo borbenosti, domaći su pokušavali doći do drugog pogotka, a to im se isplatilo u 90. minuti kada Radovac u sudijskoj nadoknadi trese mrežu Mostaraca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.