x

Nedostajalo je i sreće

Velika drama pripala Amerikancima: Tursku sekunde dijelile od historijske pobjede!

Francuska je bila uvjerljiva protiv Jordana za drugu pobjedu na Mundobasketu, ali prava drama odvijala se u duelu SAD - Turska.

Fantastičan meč odigrali su SAD i Turska, koja je bila na pragu pobjede, pošto je vodila 81:79 na 10 sekundi do kraja, ali nije uspjela, makar je i u produžetku bila korak do pobjede.

Vratimo se na sami finiš regularnog dijela meča.Tatum je dobio tri slobodna bacanja nakon što je fauliran, no jedno je ipak promašio, pa je uslijedio produžetak u kojem je američki sastav imao ogromnih problema.

Turci su vodili 92:91 30 sekundi prije kraja produžetka, a onda Wilbekin pravi ofanzivni faul i vraća Amerikance u život. Na 92:91, Turci kradu loptu i devet sekundi prije kraja imaju sve u svojim rukama. Uključujući tehnički, Turci su propustili čak četiri slobodna bacanja.

Amerikanci prelaze u vodstvo dvije sekunde do kraja (93:92), a zadnji napad imali su turski košarkaši, ali nisu uspjeli pogoditi tricu.

Inače, tokom čitavog meča je Turska bila ravnopravan rival velikom favoritu.

Kemba Walker je ubacio 14 poena u pobjedi SAD-a, 15 Khris Middleton, a po 11 Joe Harris, Jayson Tatum (10 skokova), Myles Turner (9 skokova), dok je Harrison Barnes dodao 10. Ersan Ilyasova je ubacio 23 poena uz 14 skokova u Turskoj, Melih Mahmutoglu 18, Furkan Korkmaz 16, Cedi Osman 15 i Scott Wilbekin 12 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.