x

Zenica

Velika pobjeda košarkašica Jumpera u Areni! (Foto)

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su prvu finalnu utakmicu play offa za prvaka A1 lige i plasman u viši rang. Igralo se u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren, pred oko 1.000 gledalaca, protiv ekipe KK StarTz iz Tuzle. Veliku pobjedu u ovom meču su ostvarile domaće košarkašice KK Jumper iz Zenice.

REZULTAT: KK JUMPER – KK STARTZ 77:54 (23:13), (19:19), (15:04), (20:18);

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dao nam je kratku izjavu nakon utakmice i dostavio strijelce za svoju ekipu:

– Čestitke našim djevojkama na pobjedi i odličnoj igri od prve do posljednje sekunde utakmice. Mi se već od sutra pripremamo za drugu utakmicu u Tuzli sa nadom da ćemo seriju riješiti sa 2:0 i tako slaviti titulu. Veliko hvala svim našim navijačima na fer i korektnom navijanju.

I još se jednom zahvaljujemo djevojčicama i njihovoj trenerici iz kluba ritmičke gimnastike, KRG “Čelik” Zenica, koje su nastupile u poluvremenu utakmice. Baš je super biti Jumper-. kazao nam je Omerčević.

Strijelci za KK Jumper bile su:

Amina Smaka 20, Amna Kahrić 17, Emira Šehić 12, Ines Podojak 11, Hena Krehić 8, Naida Burkić 4, Hana Đuherić 3, Lamija Bilić 1, Irnela Zekić 1:

Ekipu KK Jumper ove godine vodi trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić.

Kao što smo ranije objavili, košarkašice zeničkog KK Jumper su izborile finale play offa pobjedom u seriji od 2:0 nad ekipom G-Stars iz Gračanice, za prvaka A1 lige i plasman u Premijer ligu BiH.

Finalna serija sa KK StarTz iz Tuzle igra se na dvije dobijene utakmice, a Jumper ima prednost domaćeg terena.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.