x

Izgubili od Švicarske

Velika senzacija i neočekivan poraz Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Švicarske rezultatom 92:90.

Odličnu šutersku noć imali su Švicarci i na kraju su trojkama uspjeli da naprave veliku senzaciju i da pobjede favorizovanog rivala.

Srbija je bolje ušla u meč. Imala je sedam poena prednosti u jednom trenutku, ali uporni Švicarci im nisu dozvolili da se odlijepe i nakon prve dionice bilo je neriješeno 25:25.

Tokom druge dionice viđena je rezultatska klackalica. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, a bolju završnicu je odigrala Švicarska koja je na odmor otišla sa pet poena prednosti, 49:44.


U uvodnim minutama nastavka Švicarska odlazi na maksimalnih plus 11 (60:49), ali se Srbija uspjela vratiti i čak u jednom trenutku povesti. Ipak, u posljednju dionicu Švicarci ulaze sa poenom prednosti, 73:72.

Uzbudljivo je bilo u ovom meču do samog kraja. Srbija je konstantno bila u zaostatku, kojeg na kraju nisu uspjeli da nadoknade i na kraju su upisali poraz.

Švicarci su odigrali odlično u fazi napada i imali su čak 55 posto šuta iz igre, za tri čak 56 posto, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Mlađan sa 18 poena. Dušan Mlađan i Jonathan Kazadi su dodali po 16, a Roberto Kovač 14 poena.


Kod Srbije Aleksa Avramović je ubacio 23, a Dragan Apić i Danilo Anđušić po 20 poena.

Srbija u ponedjeljak igra meč sa Finskom, a Švicarci sa Gruzijom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.