x

Ništa od transfera

Velikani razočarani, Leipzigov "dragulj" potpisao novi ugovor

Dayot Upamecano je u sezoni 2019/2020 oduševio fudbalsku evropu svojim partijama u zadnjoj liniji Leipziga, prema kojim bi se reklo da je puno iskusniji nego što jeste - tek mu je 21 godina.

Tako su se pojavile i špekulacije da bi Upamecano ovog ljeta mogao napraviti veliki transfer, a za njega se navodno interesovao i interesuje veliki broj klubova koji se mogu svrstani u kremu evropskog fudbala.

Bayern, Barcelona, Manchester City i United, a onda i Arsenal, sve su to klubovi koji su se ozbiljno dovodili u vezu sa Upamecanovim transfer. U posljednje vrijeme se čak špekulisalo da je Arsenal postigao neku vrstu dogovora i da je blizu dovođenja mladog Francuza.

Također, iako iz kluba nisu dolazili signali da postoji raspoloženje za Upamecanovu prodaju, mediji su špekulisali da je Leipzig snizio njegovu cijenu sa 60 na 40 miliona eura i da je to korak ka transferu.

Međutim, danas stižu vijesti da je Dayot Upamecano potpisao produženje ugovora sa Leipzigom. Mladi štoper je produžio saradnju sa njemačkim timom za još dvije godine i sada njegov ugovor važi do 2023.

Ovo su vijesti koje su razočarale velikane zainteresovane za Upamecana, jer ga Leipzig očigledno nije spreman prodati, a i ako ga bude prodavao biće to za paprenu cijenu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.