x

MAKE-UP

Veliki comeback: Beauty trendovi koji se “vraćaju” ove godine…

Neki od njih su nam već dobro poznati, a svoj veliki povratak doživjeće upravo ove godine. U pitanju su trendovi koje smo imali prilike da vidimo u proteklom periodu na modnim pistama širom svijeta, a već sada se možete lagano pripremiti za dolazak nove sezone i opremiti kozmetičku torbicu za nadolazeći period.

Ono što možemo zaključiti je da će se ove godine sve svoditi na svjetlucave i sjajne proizvode kojima ćete ukrasiti svoje lice, oči i usne.

Crni tuš za oči sa šljokicama

Baš onakav kakav smo mogli vidjeti na revijama biće neizostavan dio večernjeg šminkanja. No, morate biti vrlo pažljivi prilikom njegovog nanošenja jer će i najmanja greška učiniti cijeli look neurednim. Dakle, pažljivo povucite liniju od untaršnjeg ugla oka prema vanjskom, a ako ne koristite svjetlucavi proizvod, šljokice naknadno možete dodati nakon nanošenja crnog tuša.

Zlatni highlighter

Ova nijansa highlightera najavljuje svoj povratak u velikom stilu i već se smatra najpopularnijim proizvodom sezone pa ga do proljeća obvezno morate imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Dočekajte tople dane uz ovaj proizvod koji će vašem licu dati blistavi sjaj, a možete ga nanositi na jagodice, unutrašnje uglove očiju i brojne druge dijelove lica.

Oči uokvirene smeđom olovkom

Nakon što ste je nanijele, izblendajte je kako bi postigli “umrljani” efekt. Zatim ga iskombinujte u istom looku s metalik zlatnim ili nude ružem ili sjajem i dobićete izgled pogodan za svaku priliku tokom 2018. godine.​

Svjetlucava i mat sjenila u rozim nijansama

Palete ovakvih sjenila ostaju među našim omiljenim trendy proizvodima pa će i tokom sljedeće sezone biti nepogrešiv izbor, kako za dnevne, tako i za večernje varijante.


Izvor: Ljepotaizdravlje.ba/ Foto: Instagram 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.