x

povratak irca

Veliki Conor McGregor se vraća, poznat je i protivnik: Vidimo se u decembru...

Irski MMA borac Conor McGregor najvjerovatnije se vraća krajem ove godine u oktagon. 

Bilo je mnogo špekulacija o tome kada će se vratiti Conor i ko će mu biti naredni rival, a čini se kako je Irac definitivno potvrdio da se vraća u decembru i da će se boriti protiv Frankieja Edgara.

UFC je na zvaničnom twitter profilu čestitao rođendan Edgaru, a Conor je podijelio objavu na svom zidu uz jasan komentar: "Sretan rođendan Frankie, vidimo se u decembru", na šta mu je Edgar uzvratio: "Hvala drugar, ja sam već rekao 'da', ostalo je na tebi i Dani Whiteu". Kasnije je Conor poručio da će zaradu s tog meča dati u dobrotvorne svrhe.

Inače, UFC je za decembar već najavio 245 event na kojem će biti održane tri borbe za titulu, tako da je teško vjerovati da će McGregor i Edgar dobiti priliku baš na ovom eventu.

Kada je u pitanju Edgar, riječ je o 39-godišnjem borcu koji je član UFC-a još od 2007. godine, a od tada do danas je odradio 25 mečeva, ima 17 pobjeda, jedan remi i sedam poraza. Posljednji meč odradio je ljetos protiv Maxa Hollowayja i izgubio ga je sudijskom odlukom.

S druge strane, Conor je posljednji meč odradio naravno prije godinu dana i to protiv Khabiba Nurmagomedova u Las Vegasu. Ishod je svima dobro poznat.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.