x

bundesliga

Veliki korak Bayerna prema tituli: Majstorija Kimmicha zaledila Dortmund na -7!

Bayern je napravio ogroman posao u Dortmundu u meču 28. kola Bundeslige, pa je pobjedom od 1:0 došao na sedam bodova prednosti šest kola prije kraja.

Dugo se čekao njemački vječiti derbi, duel najboljih timova ove sezone, a i jedni i drugi su imali velika očekivanaj nakon fantastičnog uvoda u šampionat koji je prethodno bio prekinut dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

Iako bez publike, na šta smo se nažalost već i navikli, duel na Signal Iduna Parku pružio je dosta uzbudljiv i kvalitetan nogomet, s tim da smo možda očekivali još koji gol u jednoj ili drugoj mreži.

U prvom poluvremenu bez pravih šansi, mada je bilo situacija gdje se lopta izbacivala s gol-linije. S jedne strane Boateng je zaustavio udarac Haalanda dok je Neuer već bio nemoćan i to u 30. sekundi, a u 19. minuti Gnabryjev je pokušaj takođe s gol-linije zaustavio Piszczek.

Bilo je pokušaja s obje strane, napadalo se, tražila se svaka rupa u protivničkoj odbrani, da bi u 44. minuti "ničim izazvan" Joshua Kimmich spektakularnim lobom matirao Burkija i doveo Bayern u prednost.

Već na poluvremenu domaći trener ubacuje Sancha i Cana, ali Borussijini napadi bili su isuviše jalovi. U 52. minuti Goretzka je bio blizu pogotka, ali je Burki reagovao i spasio domaće. U 58. minuti Haaland je šutirao, lopta od Boatenga odlazi u korner. Sudije nisu reagovale, iako je bilo jasno da je lopta pogodila štopera Bayerna, koji je ležao na travi.

Silovito je Borussia krenula u zadnjih 20-ak minuta, tražila pogodak, ali Bayern je odolio i na kraju proslavio veliku pobjedu, pa sada ima sedam bodova više od svog prvog pratioca.

Po mnogima, ova utakmica je prelomila prvaka, ali morat ćemo da sačekamo još nekoliko kola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.