x

Premiership, 6. kolo

Veliki preokret Leicestera protiv Tottenhama

Danas je na King Power stadionu odigran meč 6. kola Premiershipa u kojem su snage odmjerili domaći Leicester i Tottenham. Viđen je uzbudljiv meč, a Leicester je na kraju slavio sa 2:1.

Bilo je svega danas na King Poweru, a prva veća šansa je viđena u 14. minuti kada je Maddison oprobao svoj šut, ali je lopta otišla pored gola.

Tri minute kasnije, golman Tottenhama Gazzainga pravi veliku grešku, Ndidi uspijeva ugurati loptu u gol, ali VAR isti poništava zbog ofsajda u kojem se nešto ranije našao jedan igrač Leicestera. Inače, Gazzaniga se danas našao na golu Tottenhama jer Hugo Lloris nije bio u konkurenciji - zbog toga što mu se supruga sinoć porodila.

Dobro je igrao Leicester, ai je onda u 29. minuti napadač Pijetlova Harry Kane pokazao svoju klasu. Uspio je ostati na nogama i u padu savladati Schmeichela za vodstvo gostiju od 0:1.

Imao je Kane još jednu priliku u prvom dijelu, a prijetio je i Leicester preko Tielemansa, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Pijetlova.

Vardy je u 57. minuti bio jako blizu da izjednači, ali je ovaj put Gazzaniga fantastično intervenisao i spriječio gol.

Ubrzo je i Tottenham bio u velikoj prilici preko Sona, da bi u 65. minuti Aurier zatresao mrežu domaćih. Ipak, i ovaj gol je poništen zbog ofsajda u ranijoj fazi akcije.

Dok VAR nije poništio Aurierov gol djelovalo je da je Tottenham na pragu pobjede, ali onda sve kreće nizbrdo.

Leicester u 69. minuti uspijeva izjednačiti - strijelac gola za 1:1 je bio Ricardo Pereira.

A onda u finišu šok za goste. Igrala se 86. minuta kada je Maddison postigao sjajan gol za 2:1 i potpuni preokret Leicestera.

Lisice su izdržale do kraja i sa nova tri boda su došle do ukupno 11 - i barem nakratko druge pozicije na tabeli. Tottenham je peti sa osam bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.