x

razbijesnio mnoge

Veljko se oglasio nakon što je rekao da Balašević ne zaslužuje nikakav pomen i sjećanje: Evo zašto imam takav stav!

Veljko Ražnatović, profesionalni bokser i sin Svetlane Cece Ražnatović iznio je svoje mišljenje o pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću izvukavši na površinu izjave koje je nekada pjevač davao, a koje vrijeđaju Srbiju i srpski narod.

U svojoj izjavi, Ražnatović je podsjetio da je Balašević svojevremeno javno omalovažavao srpski jezik:

-  Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi..mo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvijek krivci i da izvinete j..e nas ko stigne. Ko ti vrijeđa narod, ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sjećanje. Kojeg bi Hrvata podržali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor gospodin Balašević izjavio? A vi se zapitajte da li ste normalni je..te i koliko faca imate - napisao je Veljko kog su žestoko napali i koji je sada ekskluzivno za Republika.rs pojasnio svoje stavove koje nije promijenio:


- Vidim da je moja izjava vezana za lik i djelo pokojnog kantautora Đorđa Balaševića uzburkala duhove u srpskoj javnosti, pa se pitam da li je to gore ili ono što je on svojevremeno rekao pred širokim auditorijumom u Hrvatskoj: "Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski." Pjevao je i u Puli 2016, 4. avgusta, pred Hrvatima, dan uoči obilježavanja "Oluje", akciju etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske - izjavio je Veljko i dodao:


- Istina je da ja ovakav stav o njemu imam još od "iskrivljenog hrvatskog", nije se promijenio, a nije se ni pojavio sada, kada je kantautor preminuo, pokoj mu duši. Mišljenja ne mijenjam često, a licemjerno je kada jedan dnevni list u Srbiji tada upravo Balaševića da na naslovnoj strani pod naslovnim blokom: "Dvojezični panonski govnar", a sada mene, kada napišem mišljenje o liku i djelu kantautora, plasira pod naslovom "Prostak" - iznenađen je bokser koji pojašnjava da on nikoga nije uvrijedio:


- Ja ga vrijeđao nisam, nemam razloga, ne znam zašto sam "prostak" za razliku od njih koji su ga nazvali "g..narom"? Meni samo svakodnevno kroz glavu prolaze slike ub.jenih, mučenih Srba, kolona gladne i uplakane djece i majki iz Knina, "Dara iz Jasenovca", slike iz stratišta Jadovno, Stara Gradiška... A, podsjećam, upravo je zločinačku akciju "Oluja" svojim koncertom u Puli Balašević podržao. Vidim da neki pokušavaju da ga operu tumačenjem njegovih riječi da se tada samo šalio pred Hrvatima? Nije mi ni najmanje smiješno, a iskreno, ne bi mi bilo ni da je, umjesto izrečenog, rekao "šalu" da je "hrvatski jezik iskrivljena verzija srpskog". Bezveze šala - dodao je Veljko i zaključio:


- Još jednom, pokoj mu duši, ali izdajnike ne volim.

"Ja Srbin srpski čitam, pišem,

u duhu srpskim duhom dišem,

pa pjesmom srpskom dižem rod.

Svoj jezik svaki narod čuva:

Zašto njime svojim rodom biva,

njim slađe kuša uma plod."

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.