x

Verstappen: Dolaze nam neke prilično teške staze

Max Verstappen oprezan je uoči nastavka sezone iako on i Red Bull trenutno imaju veliku prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona i Mercedes i upozorava da ih očekuju neke teške staze na kojima bi Mercedes mogao imati prednost.

Red Bull je prvi puta od 2013. pobijedio na pet uzastopnih utrka, a Verstappen je slavio na četiri od tih pet utrka, izuzevši VN Azerbajdžana gdje je imao puknuće gume pa je pobjednik bio njegov momčadski kolega Perez, donosi MAXF1.net.

Na dvije domaće utrke u Austriji Red Bull je imao dosad najveću prednost pa je Verstappen uvjerljivo slavio s pole positiona uz vodstvo u svim krugovima utrke, a Nizozemac je na prvih devet utrka sezone vodio čak 403 od ukupno 575 krugova (70.09%).

“Dobro smo započeli sezonu i naravno da sam jako sretan s tim, ali moramo nastaviti pritiskati, ne možemo samo razmišljati o dosadašnjim rezultatima”, rekao je Verstappen koji ima 32 boda više od Hamiltona.


“Bit će zaista blizu i očekuje nas veliki izazov do kraja godine, ali to je ono što sezonu čini uzbudljivom.”

“Sigurno je da smo bili ispred u Austriji i naš bolid bio je jako dobar, ali u Francuskoj smo pobijedili tek nekoliko krugova prije kraja tako da je prvenstvo jako blizu, možda i bliže nego što situacija s bodovima pokazuje.”

“Dolaze nam neke prilično teške staze gdje bi Mercedes mogao imati prednost u odnosu na nas, ali imamo sjajnu momčad i radimo sve što možemo kako bismo pokušali ostati ispred.”


Na Silverstoneu će prvi puta biti isproban novi format vikenda s uobičajenim kvalifikacijama u petak poslijepodne umjesto drugoga treninga i sprint kvalifikacijama u subotu poslijepodne, a Verstappen kaže da je otvoren prema isprobavanju takvoga formata.

“Jako sam otvoren oko isprobavanja sprint utrka i jako mi se sviđa što ćemo imati malo manje treninga uoči kvalifikacija”, rekao je Nizozemac.

“Ali pričekajmo, teško je bilo što reći prije nego testiramo format ovoga vikenda.”

“Svaku utrku preuzimate neki rizik, ali kontrolirani rizik, posebno kad se borite za prvenstvo, ali ova utrka neće definirati konačni rezultat.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.