x

Verstappen na pole positionu za VN Francuske

Max Verstappen osvojio je drugi pole position ove sezone nakon Bahraina odvozivši najbrži krug u kvalifikacijama za VN Francuske, a Lewis Hamilton osigurao je mjesto u prvom startnom redu za Mercedes.

Verstappen je bio najbrži u prvom i ključnom trećem dijelu kvalifikacija u kojemu je na soft gumama odvozio 1:29.990 i jedini se spustio ispod 1:30 budući da je drugoplasirani Hamilton kasnio 0.258 sekundi donosi MAXf1.net.

Bottas je u drugom Q3 pokušaju srušio Perezovo vrijeme nakon što je Meksikanac bio brži nakon prvih pokušaja i osigurao treće mjesto za Mercedes dok je Perez upotpunio formaciju Red Bulla i Mercedesa na prva četiri startna mjesta.

Sainz je bio najbrži od vozača ostalih momčadi na petom mjestu za Ferrari, tri desetinke iza Pereza, dok je Gasly bio samo 0.028 sekundi sporiji od Sainza na šestom mjestu za AlphaTauri.

Leclerc je tek drugi puta ove sezone nakon Portugala izgubio kvalifikacijski duel od Sainza (za 0.147 s) i plasirao se na sedmo mjesto, a osmi Norris pobijedio je desetoga Ricciarda za 0.130 s.


Alonso je razdvojio vozače McLarena na devetom mjestu za Alpine nakon što Ocon nije uspio proći u Q3 na svojoj domaćoj utrci, ali će imati slobodu odabira guma s 11. startnoga mjesta.

Svi vozači koji su prošli u Q3 utrku će startati na medium gumama budući da su na njima odvozili svoje najbrže krugove u drugom dijelu kvalifikacija jer su momčadi procijenile da je to nužno kako bi u utrci mogli ići samo jednom u boks.

Vettel nije uspio popraviti svoje vrijeme u drugom Q2 pokušaju te je završio 12. za Aston Martin, a Giovinazzi se plasirao u Q2 za Alfa Romeo, samo 0.046 sekundi iza Vettela, dok je Russell u Williamsu bio još dvije desetinke sporiji.

Schumacher je ostvario najbolju startnu poziciju u svojoj F1 karijeri nakon što je prvi puta prošao u Q2 te završio posljednji, 15. najbrži, ali je u šestom zavoju drugoga Q2 kruga izgubio kontrolu nad svojim Haasom VF-21, oštetio bolid i uzrokovao drugi prekid treninga 25 sekundi prije kraja pa vozači nisu uspjeli završiti svoje krugove.


Latifi će startati 16. za Williams nakon što je u Q1 bio samo 0.002 s sporiji od momčadskoga kolege koji je prošao u Q2, a Raikkonen nije odvozio dobar krug za Alfa Romeo te će startati tek 17. ispred Mazepina u Haasu.

Stroll nije uspio postaviti vrijeme jer mu je prvi krug obrisan zbog nepoštivanja granica staze u šestom zavoju, a drugi mu je prekinuo Schumacher s crvenom zastavom.

Kanađanin će startati pretposljednji ispred Tsunode koji se razbio samo tri minute nakon početka kvalifikacija i uzrokovao prekid od oko 15 minuta. Japanac je prešao preko unutarnjega rubnika u prvom zavoju u svom prvom mjerenom krugu, izgubio kontrolu nad stražnjim krajem i zabio se u barijere.

Utrka je na rasporedu u 15:00 na Sportklub televiziji.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.