x

Verstappen najbrži na prvom treningu za VN Austrije

Max Verstappen postavio je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Austrije na kojem je bio brži od dva vozača Ferrarija, a Mercedesovi vozači bili su tek četvrti i sedmi.

Tri momčadi dale su priliku svojim juniorskim vozačima na prvom slobodnom treningu – Illott je nastupio za Alfa Romeo umjesto Giovinazzija, vodeći vozač Formule 2 Zhou vozio je Alpine umjesto Alonsa, a Nissany je zamijenio Russella u Williamsu, donosi MAXF1.net.

Pirelli je donio stupanj mekše gume nego na prošloj utrci na istoj stazi (C3, C4 i C5), a donijeli su i novi prototip konstrukcije stražnjih guma kako bi pojačali strukturu guma uoči nastavka sezone.

Vozači su dobili po dva seta guma na svakom od treninga u petak, a ako se gume pokažu dobre Pirelli će ih koristiti na svim utrkama do kraja sezone.

Tsunoda se izvrtio u prvim minutama treninga na izlasku iz četvrtoga zavoja, ali nije oštetio bolid dok je Stroll imao dva izlijetanja, također bez štete na bolidu.


Verstappen je vodio nakon pola treninga na testnim Pirellijevim gumama (1:05.558), a Mercedesovi vozači nisu mu mogli zaprijetiti ni na soft (C5) gumama.

Tsunoda je na soft gumama skinuo Verstappena za manje od desetinke, ali samo nekoliko sekundi kasnije Verstappen vraća vodstvo s krugom 1:05.143 na istim gumama dok je nekoliko minuta kasnije Sainz razdvojio njega i Tsunodu na drugom mjestu za Ferrari.

Leclerc je nakon toga također odvozio dobar krug i zauzeo drugo mjesto, 0.022 sekundi ispred momčadskoga kolege Sainza, dok su Mercedesovi vozači držali tek peto (Bottas) i deveto (Hamilton) mjesto.

Verstappen je ostao najbrži ispred Leclerca i Sainza, a Bottas je poboljšao svoje vrijeme i zauzeo četvrto mjesto ispred Tsunode u AlphaTauriju.


Raikkonen je pokazao ohrabrujuću brzinu na petom mjestu za Alfa Romeo nakon što mu je ranije u opasnoj situaciji zasmetao Mazepin u Haasu na izlazu iz brzoga devetog zavoja, a Hamilton je bio tek sedmi za Mercedes.

Perez je bio osmi u drugom Red Bullu s velikih šest desetinki zaostatka za momčadskim kolegom, a deveti Gasly postavio je identično vrijeme kao i Perez.

Norris je bio brži vozač McLarena na desetom mjestu ispred Ocona koji je bio brži vozač Alpinea dok je Ricciardo bio 12. najbrži.

Stroll u Aston Martinu i Zhou u Alpineu zauzeli su 13. i 14. mjesto s najboljim vremenima na medium gumama, a Vettel je bio 15. ispred Illotta u Alfa Romeu.

Schumacher je bio 17. najbrži za Haas ispred Nissanyja i Latifija u Williamsu, a Mazepin je bio posljednji za Haas s najboljim vremenom na medium gumama.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.