x

Verstappen nakon pobjede: Bolid je bio na šinama

Max Verstappen kaže da je nevjerojatno ponovno pobijediti na Red Bullovoj domaćoj utrci i da nije očekivao ovako dobru utrku i dominantnu pobjedu, a pohvalio je i svoj bolid RB16B za koji kaže da se ponašao kao na šinama.

Verstappen je u tri vikenda zaredom osvojio pole position i pobjedu i povećao svoju prednost u poretku vozača na 32 boda ispred Hamiltona koji je u te tri utrke osvojio dva druga i jedno četvrto mjesto, piše MAXF1.net.

Ovo je prvi puta da je Verstappen osvojio tri uzastopna pole positiona i tri pobjede, a Red Bull od 2013. nije imao pet pobjeda zaredom dok Honda pet pobjeda zaredom sa svojim motorom nije ostvarila od 1988. s McLarenom.

“Ponovno pobijediti na domaćoj utrci na Red Bull Ringu jednostavno je nevjerojatno,” rekao je Verstappen.


“Očekivao sam da će biti dobro, ali ne ovako dobro, bolid je bio na tračnicama. Bio je zaista ugodan za voziti i brzina je bila nevjerojatna na obje komponente. Mogao sam pritiskati i ujedno paziti na gume što je točno ono što želite pa sam mogao povećavati svoju prednost iz kruga u krug.”

“Kao i svi drugi, naučili smo iz prošloga vikenda i još smo više optimizirali postavke bolida. Zapravo je teško pretočiti ovo u riječi jer je bilo tako ugodno za voziti i vikend je ispao najbolji što je mogao biti tako da se nadam da možemo nastaviti na isti način.”


“Ovo je sjajna nagrada za sve u momčadi i lijepo je imati Tanabea na postolju za Hondu. Navijači su bili nevjerojatni cijeloga vikenda, toliko narančaste na tribinama i sjajno je vidjeti ljude da ponovno uživaju u Formuli 1 na stazi.”

“Naravno, stiže nam puno teških utrka i Silverstone će biti zanimljiv sa sprint utrkom koja će začiniti stvari. Ali sad sam jako sretan s načinom na koji je prošla utrka jer nemate često takve utrke tako da trebamo uživati u tome.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.