x

Verstappen optimist uoči utrke u Barceloni

Max Verstappen vjeruje da bi staza u Barceloni mogla biti dobra za Red Bull u borbi s Mercedesom, ali siguran je da će, kao i na prve tri utrke, ponovno biti jako blizu između dvije najjače momčadi u Formuli 1.

Verstappen je na prve tri utrke osvojio jedan pole position na prvoj utrci sezone u Bahrainu, a u utrkama je dvaput završavao drugi i jednom prvi što ga drži na drugom mjestu u poretku vozača, osam bodova iza vodećega Hamiltona.

Mercedes i Red Bull bili su vrlo blizu i u kvalifikacijama i u utrci po pitanju brzine, a nitko se ne usuđuje predvidjeti kako će se razvijati odnos snaga između dva najbrža bolida u današnjoj Formuli 1 na preostalim utrkama.

Ove godine predsezonska testiranja nisu se vozila u Barceloni, prvi puta od 2014., što ostavlja nepoznanicu o odnosu snaga među momčadima na ovoj stazi, a Nizozemac vjeruje da bi staza ove godine mogla biti dobra za Red Bull.

“Mislim da ovo može biti dobra staza za nas,” rekao je Verstappen.

“Ali očekujem da će i Mercedes biti jako brz tako da će ponovno biti jako blizu i ovisit će o tome tko pronađe najbolje postavke bolida.”

“Znamo da je Barcelona normalna staza po pitanju razina prianjanja, za razliku od Portugala, tako da ćemo opet moći vidjeti pravu brzinu bolida.”

“Barcelona je zaista dobra staza i svi ju jako dobro znamo. Bio sam tu na početku godine u GT automobilu sa svojim ocem i uživao sam na stazi tako da će biti dobro vratiti se na nju.”

“Usred smo razvojne bitke s Mercedesom i moramo se pobrinuti da zadržimo ovu razinu do kraja godine i nastavimo se poboljšavati svaki vikend. Čak i ako ovdje pobijedite i dalje ima puno stvari koje možete naučiti iz trkaćega vikenda jer ništa nikad nije savršeno i moramo pratiti svaki aspekt kako bismo ostali u borbi.”

Verstappen na ovoj utrci slavi 100. nastup za prvu momčad Red Bulla nakon što je u Barceloni 2016. ostvario prvu pobjedu u Formuli 1 u prvoj utrci za Red Bull nakon iznenađujućega prijelaza iz Toro Rossa uoči četvrte utrke sezone.

“Sto utrka za Red Bull prošlo je tako brzo, da budem iskren, nisam znao da ih je bilo toliko! Mora da sam ostario,” našalio se 23-godišnji Verstappen.

“Uživam biti dio ove momčadi, atmosfera je sjajna i puno je motivacije i energije od svih članova. Imamo zaista dobar radni odnos, ali i izvan staze se jako dobro slažemo i zabavljamo tako da mi je jako lijepo biti dio momčadi.”


Verstappen – ‘Bio sam blizu suza nakon prve pobjede u Barceloni’

Verstappenova pobjeda u Barceloni 2016. donijela je i brojne rekorde za mladoga Nizozemca koji je u dobi od 18 godina i 228 dana postao najmlađi vozač koji je vodio u F1 utrci, najmlađi vozač koji je završio na postolju i najmlađi pobjednik.

Također, postao je prvi vozač koji je pobijedio na prvoj utrci za novu momčad usred sezone od Juan Manuela Fangija na VN Francuske 1954. – tada je Fangio prešao iz Maseratija u Mercedes i u prvoj utrci slavio s pole positiona.

“Barcelona će uvijek biti posebna uspomena za mene, prva F1 pobjeda je prilično emocionalna, posebno jer je bila šok za sve jer mi je to bila prva utrka za momčad. Nisam često tako emocionalan, ali toga dana bio sam prilično blizu suza, kao i moj otac.”


Najbolji start sezone za Red Bull od 2011.

Red Bull nakon prve tri utrke sezone ima 83 boda, što im je drugi najbolji start u povijesti nakon 2011. (105 bodova), bolji nego u tri ostale godine kada su osvojili naslov – 2010. su nakon tri utrke imali 43 boda, 2012. su imali 64 boda, a 2013. 78 bodova.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.