x

Verstappen otkrio ‘kritičan’ faktor pobjede u Meksiku

Max Verstappen oduševljen je još jednom pobjedom u nevjerojatnoj sezoni za njega i Red Bull te je otkrio što je bilo kritično za pobjedu u Meksiku protiv sedmerostrukoga svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona u Mercedesu.

Verstappen je u subotu osigurao prvi pole position u Meksiku i postao sedmi različiti vozač na pole positionu na trenutnoj konfiguraciji staze u posljednjih sedam izdanja te utrke od 2015. godine i ujedno 11 različiti vozač na pole positionu u posljednjih 11 utrka u Meksiku, računajući i staru konfiguraciju staze na kojoj se posljednji puta vozilo 1992., donosi MAXF1.net.

Red Bullovi vozači odlučili su se za start na soft gumama, za razliku od vozača Mercedesa koji su utrku započeli na mediumu, a Verstappen je to iskoristio kako bi zadržao vodstvo dok je Perez prestigao Russella uoči četvrtoga zavoja u prvom krugu.

Iako je Verstappen u boks ušao ranije od Hamiltona i morao odraditi dužu drugu dionicu na mekšim gumama od svoga suparnika, to ga nije spriječilo da dođe do sigurne pobjede, 14. ove sezone, s kojom je postavio rekord u broju pobjeda u jednoj sezoni i broju bodova u jednoj sezoni.

“Bila je ovo nevjerojatna godina, definitivno uživamo u tome i pokušat ćemo ostvariti još pobjeda”, rekao je Verstappen.


“Prva dionica utrke bila je kritična i uspjeli smo ostati u vodstvo nakon prvoga zavoja.”

“Bili smo na različitoj strategiji u odnosu na bolide oko nas i morali smo puno paziti na gume. Imali smo prilično dobru brzinu na soft gumama iako su se one nešto više trošile, a onda smo na mediumu došli do kraja.”

“Pobijediti na 14 utrka u sezoni je nevjerojatno, imamo nevjerojatnu godinu kao momčad i to je najvažnije.”

“Nastavit ćemo pritiskati i želimo pobijediti na što više utrka možemo, zaista je posebno to što ove godine zajedno ostvarujemo kao momčad.”


MAX VERSTAPPEN F1 2022. – NAKON 20/22 UTRKE

Pobjede: 14/20

Pole positioni: 6/20

Najbrži krugovi: 5/20

Pobjednička postolja: 16/20

Utrka u vodstvu: 16/20

Krugova u vodstvu: 559 / 1165


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.