x

Verstappenu pole position, iza njega Hamilton i Bottas

Max Verstappen osvojio je sedmi pole position ove sezone na domaćoj stazi Zandvoort pobijedivši Lewisa Hamiltona za samo 0.038 sekundi dok je Valtteri Bottas bio treći najbrži u drugom Mercedesu.

Posljednji dio kvalifikacija započeo je tek u 16:06 zbog Latifijevoga sudara krajem Q2, a Verstappen je odvozio najbrže vrijeme u prvom brzom krugu (1:08.923), tri desetinke ispred Bottasa i Hamiltona, donosi MAXF1.net.

Verstappen je u drugom krugu popravio svoje vrijeme na 1:08.885, ali Hamilton je fantastičnim drugim krugom i najbržim posljednjim sektorom došao na samo 0.038 s zaostatka za Verstappenom.

Bottas je završio treći najbrži s 0.337 sekundi zaostatka za Verstappenom, a Gasly je ostvario odličan rezultat za AlphaTauri s 0.593 sekundi zaostatka za pole positionom.


Leclerc i Sainz zauzeli su peto i šesto mjesto za Ferrari ispred Giovinazzija u Alfa Romeu na sedmom mjestu koji je izjednačio kvalifikacijski rezultat karijere u Formuli 1 (kao i na VN Austrije 2019.).

Ocon je pobijedio Alonsa za 0.023 sekundi na osmom i devetom mjestu za Alpine, a Ricciardo je bio jedini vozač McLarena u Q3 na desetom mjestu nakon što Norris nije prošao u posljednji dio kvalifikacija.

Russell je uzrokovao prvi prekid u Q2 kada se razbio u 13. zavoju, a nakon što su se kvalifikacije nastavile ubrzo se razbio i njegov momčadski kolega Latifi u zavoju broj 8.


Nakon Russellova sudara ostalo je manje od dvije minute do kraja Q2 pa je kontrola utrke odlučila da neće nastaviti drugi dio kvalifikacija.

Zato vozači nisu dobili još jednu priliku da poprave svoja vremena pa u Q3 nisu prošli Russell na 11. mjestu ispred Strolla, Norrisa, Latifija i Tsunode.

U prvom dijelu kvalifikacija ispali su Perez i Vettel, koji nisu uspjeli ući u posljednje Q1 krugove, Kubica u Alfa Romeu i Schumacher i Mazepin u Haasu.

Utrka je na rasporedu u nedjelju u 15:00.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.