x

Verstappenu prvi trening za VN Štajerske

Max Verstappen odvozio je najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Štajerske na Red Bull Ringu na kojem je bio gotovo tri desetinke sekunde brži od Pierrea Gaslyja u AlphaTauriju, a Mercedesovi vozači završili su treći i četvrti.

Gotovo pola prvoga treninga vozači su vozili na medium i hard gumama, a kad su krenuli na soft gume vozači Mercedesa, Red Bulla i Gasly u AlphaTauriju rušili su najbolje vrijeme, donosi MAXF1.net.

Verstappen je na kraju postavio najbrže vrijeme, 1:05.910, 0.256 sekundi ispred Gaslyja u AlphaTauriju, a Hamilton je na trećem mjestu kasnio 0.422 sekundi.

Bottas je završio četvrti iako je u nekim trenucima bio vodeći, a FIA je brojnim vozačima brisala vremena za preširoke prolaske devetoga i desetog zavoja, bez obzira jesu li pritom dobili ili izgubili vrijeme.


Tsunoda je bio peti u drugom AlphaTauriju, dvije desetinke iza momčadskoga kolege Gaslyja, a vozači Alpinea završili su šesti i sedmi, slično kao i na prethodnoj utrci u Francuskoj kada su također bili vrlo brzi na treninzima.

Stroll je bio brži vozač Aston Martina koji ovoga vikenda očekuje nešto bolje izdanje nego u Francuskoj, a Vettel je bio tek 14. najbrži iako je kasnio samo dvije desetinke za Strollom.

Giovinazzi je Alfa Romeo doveo u prvih deset s devetim najbržim vremenom s 0.704 s zaostatka, a Leclerc je bio jedini Ferrarijev vozač među prvih deset, 0.015 s iza Giovinazzija.


Sainz je bio samo jednu tisućinku sporiji od Leclerca na 11. mjestu nakon što se ranije izvrtio na izlasku iz prvoga zavoja, a Ricciardo je bio brži vozač McLarena na 12. mjestu.

Perez je bio tek 13. u drugom Red Bullu, 0.786 sekundi iza momčadskoga kolege Verstappena, a Russell je na 15. mjestu za Williams bio brži od Norrisa u McLarenu.

Latifi je bio 17. najbrži u drugom Williamsu, a Kubica je dobio priliku na prvom treningu umjesto Raikkonena te završio 19. između dva vozača Haasa.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.