x

Veteran Emir Čović Tole velikom evropskom turnejom promoviše nove pjesme!

Promotivna turneja autora Emira Čovića Toleta i albuma “Moje pjesme” trajala je 27 dana na tlu Njemačke, a počela je u Berlinu 20. aprila. U desetodnevnom promoviranju autor je prezentirao jako uspješno CD i u Islamskom kulturnom centru Bošnjaka Berlina.

Ogromnu podršku dali su efendija Advan Ljevaković, “SC Bosna” Berlin, mnogi uspješni biznismeni: Almir Alić, restoran “Sarajevo INN Grunewald”, “Balkan Grill Wedding”,Admir Softić, Azra Tatarević, Enez Crnomerović, ErminVrcić i Sanija Bećirović, te porodice Udovčić, Nizić, Bećiragić i Čović.

Drugi dio turneje obuhvatio je Frankfurt i okolinu, a treći Dortmund. Ogromnu podršku za Frankfurt i Hanau dao je uspješni biznismen, Prijedorčanin i veliki “Željovac” Nedim Kadirić i supruga Dina. U Dortmundu je turneja urađena uz podršku porodica Šljivo, Begzada i Samir, Jarebica,Senad i Elvira,kao i džemat Dortmund i Kira Peppler.

U Offenbachu su podršku dali Orsan i Sabira Fejzić, džemat Offenbach i Caffe“Bistro Lim”, a za Wuppertal gospođa Bahrija Paravlić s kćerkom Belmom, te podrška Huseina Kokora.

Tiraž od 300 primjeraka prodan je za 20 dana. Autor ima mnogobrojne pozive iz raznih država Evrope i svijeta.

Uskoro će biti objavljena zbirka pjesama “Vuk samotnjak”, kao i dugo čekana ratna knjiga “Povratak iz mrtvih”, za koju je veliko interesiranje javnosti i dijaspore.

Inače,Emir je prijeratni uposlenik Doma mladih na Skenderiji, jedan od osnivača navijačke grupe “Manijaci”, organizator otpora 1991. godine i prvoborac. Bio je pripadnik Diverzantske jedinice “Čedini vukovi” s Igmana, pripadnik 9. brdske brigade, 100% RVI, dugogodišnji predsjednik Udruženja mladih “4. decembar” Hadžići. Veliki je humanista i čovjek za koga ne vrijede riječi nema, ne može, ne znam i ne mogu.

CD su producirali Enes Mujić, Kerim Kadrija, Salko Agović i grupa “Stranci”. Stručni saradnici bili su Armin Poljo i VedadGačanović (studio “Enes Mujić Enco”, april 2018. godine).

Svi koji žele upriličiti gostovanje u dijaspori našem veteranu sada poeti i piscu mogu se javiti na email: [email protected]

ili na Viber broj:

00387 62 203 694

a možete ga kontaktirati i putem njegovog facebook profila:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006630618120

Oficijalni YouTube kanal: 

https://www.youtube.com/channel/UCT5aoVnk1tcdlHCdBq7rWtA




KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.