x

(VIDEO) Boki 13 zbog reketiranja doveden u policiju: Ušetao u stanicu kao maneken!

Bojan Jovanovski, poznatiji pod estradnim imenom Boki 13 koji je posljednjih godina jedan od čelnika kablovske televizije 1TV, uhapšen je noćas i odveden u pritvor Istražnog zatvora u Skoplju. Sudija za prethodni postupak krivičnog suda u Skoplju je Jovanovskom kasno sinoć odredio 30-odnevni pritvor po zahtjevu Tužilaštva za organizovani kriminal koje ga sumnjiči za iznudu i pranje novca, oko 8.000.000 eura!


S prvoosumnjičenim Jovanovskim, nakon ispitivanja poslije pokretanja istražnog postupka, u pritovor je odveden i drugoosumnjičeni, biznismen Zoran Milevski sa nadimkom "Kičec".

Jovanovski je u ponedjeljak poslije podne u sud doveden nakon što je uhapšen na graničnom prelazu Bogorodica između Severne Makedonije i Grčke.

Prema podacima iz predistrage, dvojica osumnjičenih, Jovanovski i Milevski, su od novembra 2018. do aprila 2019. tražili novac od jednog biznismena protiv kojeg se vodi istraga, kako bi iskoristili uticaj koji imaju na tužioca da mu se olakša položaj.


Državno tužilaštvo nije objavilo o kojem se tužiocu radi, ali su se sinoć u medijima objavljene informacije da je oduzet telefon specijalnoj tužiteljki Katici Janevoj da bi se vidjelo da li je komunicirala sa Bokijem 13, a ona je odmah dala ostavku.

Glavni državni tužilac Ljubomir Joveski i tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskoska na konferenciji za novinare nisu željeli da komentarišu ostavku Janeve, ali je Joveski rekao da je to njen lični čin.


Hapšenju Jovanovskog prethodilo je više tekstova koje je u junu objavio glavni urednik portala Plus info Branko Geroski u kojim Bokija 13, ne navodeći njegovo direktno ime, sumnjiči za "reket".

Geroski je, aludirajući na Jovanovskog, pisao da izvijesni Koki koji se predstalja kao vlasnik televizije, zajedno sa nekim ljudima iz vrha vladajuće SDSM, ima grupu za reketiranje biznismena i gradonačelnika.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.