x

POMOĆ KOŠARKAŠKOM SAVEZU

Vijeće ministara s 200.000 KM finansira odlazak bh. košarkaša i košarkašica na EP i SP

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je odlučilo dodijeliti 200.000 KM Košarkaškom savezu BiH za finansiranje muške i ženske reprezentacije BiH, tačnije njihov odlazak na Eurobasket i Svjetsko prvenstvo.

Vijeće ministara je danas na 74. vanrednoj sjednici na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije donijelo odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Odlukom je Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobreno 200.000 KM za finansiranje priprema reprezentativaca BiH pred odlazak na takmičenja i kupovinu avionskih karata za učešće na međunarodnim takmičenjima.


Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara BiH plan priprema i aktivnosti s finansijskim sredstvima potrebnim za pripreme i učešće košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH.


Podsjetimo, muška košarkaška reprezentacija BiH igra na Eurobasketu koji počinje u Njemačkoj 1. septembra, a ženska na Svjetskom prvenstvu koje počinje u Australiji 22. septembra.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.