Bivša hrvatska predsednica, Kolinda Grabar Kitarović, ima 56 godina i u poslednjih nekoliko godina je smršala preko 30 kilograma zahvaljujući određenom režimu ishrane.
Kolinda je svojevremeno za hrvatske medije otkrila kako je uspela da smrša i dovede liniju do savršenstva. Naime, ona je tada otkrila da ne broji kalorije, nego pazi šta jede.
NAJČITANIJA VIJEST:
- Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram dodatni šećer i kalorična pića. Dodatni šećer skroz sam izbacila iz ishrane, a redukujem so i skrob koliko mogu – rekla je tada Kolinda Grabar-Kitarović za 24 sata.hr.
Kolinda daje prednost mediteranskoj ishrani, bira jela koja je nekada pripremala njena baka. Na njenom jelovniku ima dosta primorskog povrća, boranije, graška, lisnatog povrća, bez skroba ili sa malo skroba, raznih salata, ribe, piletine, orašastih plodova, semenki, jogurta, kefira, palente. Crveno meso povremeno jede, poput odreska ili bolonjeza.
- Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado – dodala je ona tada za pomenuti medij.
Izbegava ugljene hidrate
Hleb jede s vremena na vreme, a iako obožava picu, ni ovo jelo se ne nalazi često na njenom tanjiru.
Kada naručim picu, mora da bude prepuna povrćem. Sreća da povrće i salate zaista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre supe ili variva – rekla je ona i dodala kako priprema testeninu na zdrav način.
NAJČITANIJA VIJEST:
Taksist Branko donirao bubreg prijatelju iz školske klupe: “Sada smo braća”
Vrlo malo testenine pomešam sa rezancima od tikvica koje sama pravim. Malo ih posolim da puste vodu, ocedim i zagrejem u tiganju sa nelepljivim dnom, da ostanu hrskave i pomešam ih sa bolonjeza sosom. Volim i pašticadu, ali jedino onu koju sama napravim – kazala je ona.
blic.rs