Supruga Marinka Rokvića obožava tradiciju
Supruga Marinka Rokvića, Slavica Rokvić 2022. godine provela je prvi Vaskrs bez svog voljenog supruga ali je to svakako nije sprečilo da szbog svojih sinova i ukučana ovaj praznik obeleži propisno.
NAJČITANIJA VIJEST:
Supruga Marinka Rokvića – Savršne atehnika za farbanje jaja, morate isprobati
Povodom Vaskrsa pokazala je putem Instagrama, kako to obično i radi tehniku kojom je farbala jaja za praznik i može se reći da je to jedna od najpraktičnijih načina.
Pretpostavlja se da i za praznik ove godine biti sa svojim sinovima i njihovim porodicama, a sada je na svom nalogu na Instagramu pokazala kako farba uskršnja jaja.
Supruga Marinka Rokvića se pohvalila i dekoracijom i napisala da je sve ovo za nju umetnost.
Sasvim je sigurno da joj nije bilo lako da proslavi prvi praznik bez muža sa kojim je provela nekoliko decenija u braku, ali joj deca i unuci daju snagu u najtežim trenucima.
Supruga Marinka Rokvića je inače sjajna domačica i prečesto i mimo praznika pravi razbe kolače i slaniše kako bi ugostila svoje najmilije. U moru njeniih recepat akoje smo do sad objavljivali, odavrali smo jedan koji je savršen za uskršnju trpezu i koji bi se mogao naći na jelovnicima mnogih i ove godine. U pitanju je naime, čokoladni kolač…
NAJČITANIJA VIJEST:
PJEVAČICA DOBILA BATINE ZA PRVI MAJ: Ovaj Praznik rada Snežana Đurišić NIKADA neće zaboraviti!
Supruga nekadašnjeg slavuja Marinka Rokvića koji je preminuo 6. novembra 2021. svim silama se trudi da uspomene na njega ne izblede. Slavica Rokvić nikada nije prežalila odlazak svog ljubljenog supruga ali nikad nije ni dozvolila da je tuga i bol obuzmu.
– Obožavam jutra koja zamirišu čokoladom. A po vašem ogromnom interesovanju za recept za ukusnu čokoladnu pitu osećam da i vi obožavate taj isti osećaj. Neka recept proputuje ovom platformom i obraduje sve ljubitelje čokolade, radosti i ljubavi među ljudima bez obzira na razlike. Radujmo se – napisala je supruga Marinka Rokvića.
Sastojke i pripremu možete pročitati u nastavku:
Sastojci za testo:
300 g putera
400 g brašna
2 žumanca
8 kašika vode
Unesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frižider…
Sastojci za fil: 10 žumanaca mutimo sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 jaja.
Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom. Razvučemo donju koru u sredinu fil pa gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja.
Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni 45 minuta. A poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite. Uživajte u toplini i punoći mirisa koji će se širiti kuhinjom budeći osećaj sigurnosti, ljubavi za sve one kojima ćete je pripremiti.
NAJČITANIJA VIJEST:
Zoricu niko nije mogao da zamisli kao plavušu, ali i to se desilo: Nisu baš svi oduševljeni (foto)
AUTOR: SVET
FOTO: Instagram